3. nesil Ryzen işlemcileri ile birlikte düşük seviyeden üst seviyeye kadar herkes için çözümler geliştiren AMD için işler yolunda. Son olarak 16 çekirdek ve 32 izleğe sahip Ryzen 3950X işlemcisinin ardından 3. nesil Ryzen işlemciler tamamlandı. Şirketin önümüzdeki aylarda piyasaya süreceği işlemciler yeni Threadripper ve yeni Ryzen serisi olacak.

AMD CEO‘su Lisa Su Ryzen 4000 serisi işlemcilerin 2020 başlarında geleceğini açıkladı. 4. nesil ile birlikte Zen 3 mimarisine geçecek olan AMD 7nm+ üretim sürecini kullanacak. 3000 serisi işlemcilerin 7nm üretim süreciyle gelmesinden sonra güç değerlerinde oldukça iyi işler çıkaran AMD bunu devam ettireceğe benziyor. Şirket aynı zamanda 5000 serisi Ryzen işlemciler içinde Zen 4 mimarisini geliştirmeye devam ediyor. Lisa Su ek olarak 2020 yılında mobil tarafta da 7nm işlemcilerini kullanmaya başlayacaklarını belirtti.

Yinede 3. nesil ile 4. nesil Ryzen işlemciler arasında çok büyük performans farkları olmayacak. 4000 serisi ile daha çok eksik kalan kısımları düzenleyip ve ufak yenilikler getirecek. 2020 yılında mobil ve masaüstü işlemcilerine ek olarak dahili bir grafik birimi ile birlikte gelen 4. nesil APU işlemciler de tanıtılacak.

Siz Ryzen işlemcileri nasıl buluyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur