Steam, markalara pazar araştırması sunabilmek için birçok kullanıcının bilgisayar donanım bilgilerini topluyor. Son gelen raporlara göre, Steam üzerinde AMD Ryzen işlemcilerin kullanım oranları yüzde 41 olarak belirlenmiş durumda. Çoğunluk hala Intel işlemcileri kullanıyor olsa da, AMD’nin son yıllardaki büyümesi dikkatleri toplamış durumda. Dizüstü oyuncu bilgisayarlarının neredeyse hepsinin Intel işlemci kullanıyor olması da bu durumu etkiliyor.

Özellikle bu yıl çıkacak Zen 3 mimarili Ryzen 4000 serisi işlemciler ile birlikte AMD’nin yükselişi artarak devam edeceğe benziyor. Mobil alana da 7 nm ve 8 çekirdek / 16 izlek işlemcilerini taşıyacak olan AMD, özellikle dizüstü bilgisayar pazarında yüksek beklentiye sahip. Asus, Dell ve Lenovo gibi birçok şirket ile birlikte çalışan AMD, mobil işlemcilerini bu üreticilere yollamış durumda.

Amazon gibi birçok alışveriş sitesinin en çok satanlar kısmında Ryzen işlemciler bulunuyor. Ayrıca Kasım ayında yapılan ankette, Avrupalı insanların yüzde 60‘ı AMD işlemci tercih ettiğini söylemişti. 2020 yılında çıkacak Intel Comet Lake işlemciler ile Ryzen 4000 serisi işlemciler arasındaki rekabetin önümüzdeki birkaç yıla etki edeceği düşünülüyor.

AMD Threadripper 3990X ve Radeon 5600 XT tanıtıldı!

AMD CES 2020 kapsamında birçok ürününü tanıttı. AMD Ryzen Threadripper 3990X, AMD Radeon 5600 XT, RX 5700M ve RX 5600M gibi ürünler çitayı yukarı çıkarmak istiyor. Özellikler haberimizde.

AMD’nin hisse senetleri, 49.53 dolar ile tavan yapmış durumda. Şirket, 2000 yılındaki 44 dolarlık rekorunu da kırmış durumda. 2020 yılı, oyuncular için heyecan verici olacak. Hem mobil hemde masaüstü kısmında rekabetin kızışacağına kesin gözle bakılıyor.

Siz AMD ve Intel işlemciler hakkında ne düşünüyorsunuz? Tercihiniz hangi markadan yana olurdu?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur