One UI 2.0 beta sürümü adına iki versiyon birden yayımlayan Samsung, S10 modelini satın alanları şok etti. Zira bu güncellemeyi yükleyenler, telefonunu yeniden başlattıktan sonra tekrar kullanamıyor.

Yeniden başlatma işleminden sonra kullanıcıların PIN kodlarını, şifrelerini veya diğer tür koruma yöntemlerini reddeden yazılım için işler iyiye gitmiyor. Aynı sorunu Note 10 kullanıcılarının da yaşayıp yaşamadığı henüz bilinmiyor.

Şu an için ilgili hatayı ortadan kaldıran tek bir yöntem mevcut. Bu yöntem, cihazı yeniden başlatmadan önceUzaktan Kilit Açma” sistemi ile “Mobil Cihazımı Bul” yazılımını kullanmayı tavsiye ediyor.

Telefonunun açılmasını isteyenler, uzaktan kilit açma altyapısı sayesinde kullanılabilir hale gelen cihazda bulunan bütün biyometrik ve ekran kilidi verilerini cihazın bulunmasına yarayan uygulama sayesinde silmeli.

Ayrıca telefonun tüm verilerini silen bir sıfırlama seçeneği daha var (hard reset) ancak bazı kullanıcılar bu hamleden sonra bile yeni bir PIN girişini veya başka bir biyometrik kimlik doğrulama sistemini kullanamadığını ifade etti.

Parmak izi ile yüz tanımayı da kabul etmeyen Android 10 One UI 2.0 beta, bütün şifreler doğru olsa bile telefonu kullandırtmıyor. Peki, uzaktan kilit açma sistemini önceden açmamış olan ancak cihazı kilitlenen kişiler ne yapacak?

Bazı kullanıcılar buna da çözüm buldu. Sadece uzaktan kilit açma sistemine sahip olmayanlar için geçerli olan bu uygulama, telefonun fabrika ayarlarına döndürülmesini öneriyor. Bu durum, Android 10 ’dan Pie sürümüne dönmeyi sağlıyor.

Bütün verileri silen Samsung Smart Switch, bir önceki versiyona geri dönüşü mümkün kılarak isteneni yerine getiriyor. Tavsiye edilen çözüm önerilerini kullanmak istemeyenler, Samsung ’un resmi açıklamasını beklemek zorunda.

Eğer siz de Galaxy S10 veya Galaxy Note 10 kullanıyorsanız, ekran kilidinizi kapatmalısınız. Eğer uzaktan erişim fırsatına da sahip iseniz bu altyapıyı kullanmalısınız. Bu sayede Mobil Cihazımı Bul seçeneğini kullanabileceksiniz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur