Oppo ColorOS 7 ile ilgili şimdilik fazla bilgi bulunmuyor. Ancak, Oppo yaptığı bir duyuru ile Çin ’in Pekin şehrinde bir etkinlik düzenleyeceğini ve bu etkinlikte yeni işletim sistemini detaylandıracağını belirtti. Bu etkinlik için de 20 Kasım günü işaret edildi.

ColorOS 7 tahmin edeceğiniz gibi Android 10 tabanlı bir işletim sistemi. Karanlık modu destekleyen bu işletim sisteminde ayrıca odak modu ve performans iyileştirmeleri de kullanıcılara sunulacak.

Yeni işletim sistemi ile ilgili bu bilginin gelmesinin ardından hangi modellerin bu güncellemeyi alacağı da merak edilmeye başlandı. Tabii bu cihazlar da belirtilen tarihte netlik kazanacak. Şimdilik tek bilinen Oppo Reno 10x Zoom modelinin yeni güncellemeyi alacağı.

Oppo modellerinin yanında Realme akıllı telefon modelleri de bu güncellemeyi alacak.

ColorOS 7‘nin kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise henüz belli değil. ColorOS 6 ’ya baktığımızda, işletim sisteminin Kasım 2018 ’de tanıtıldığını ancak Mart 2019 ’da kullanıcılara sunulduğunu görüyoruz. Aynı durum yeni işletim sistemi için de geçerli olabilir. Yani, yeni işletim sistemi tanıtılsa bile Oppo kullanıcılarının bu güncellemeyi alması biraz sürecektir.

Tabii akıllı telefon üreticileri kullanıcıların taleplerini karşılayabilmek için uyum sürecini hızlandıracak çalışmalar yapıyor. Bunu da unutmamak gerekiyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur