Google, Android‘in yeni sürümü için çalışmalara devam ediyor. Birçok telefon henüz Android 10 sürümüne kavuşmamışken, dünya devi firma geliştiriciler için Android 11 Beta sitesini hazırladı. Site incelendiğinde ilk denemelerin Pixel cihazlar üzerinde olduğu görülüyor. Bu noktada Google, kendi telefonlarına öncülük tanımış durumda.

Android 11 ile gelen yenilikler hakkında ise hala bir haber yok. Ancak tahminlere göre yeni sürümde karanlık mod zamanlayıcı ve kablosuz yazdırma özelliklerinin öne çıkması bekleniyor.

Beta sitesinin erişime açılmasının ardından birçok özelliğin ortaya çıkması bekleniyor. Daha önce de Android 10 hakkında bilgiler beta sitesi aracılığıyla bulunmuştu. Sürüm üzerinde çalışma yapan geliştiriciler, bazı noktalarda yeni özellikleri keşfetmişti. Bu sürümde de keşfedilen bilgilerle birlikte Android 11 hakkında bazı bilgiler öğrenilebilir.

Sitenin birçok kez paylaşılmasının ardından Google‘ın bu sayfayı yanlışlıkla yayına aldığı ortaya çıktı. Hatanın fark edilmesinin ardından site yayından alındı.

Geliştirici kısmında henüz indirilebilir içeriğin olmadığını belirtelim.

Android 11 , 12-14 Mayıs tarihinde düzenlenecek Google I/O 2020 etkinliğinde tanıtılacak.