Google ’ın uygulamaları üzerinde yaptığı A/B testleri sık sık karşımıza çıkıyor. Bu kez YouTube uygulamasında bazı değişiklerin yapıldığı ekran görüntüleri paylaşıldı. Android için YouTube tasarımında yorum bölümü artık video açıklamasının hemen altına taşınacak gibi duruyor. Buradaki amaç, videoyu izleyenlerin aynı anda videoyla ilgili yorumları okuyabilmesini ve yorum yapabilmesini sağlamak. Bildiğiniz gibi mevcut arayüzde, yorumlar, önerilen videoların altında konumlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Google da video izleyen kişileri, YouTube uygulamasında, video önerileri arasında gezinmek zorunda kalmada yorumlara ulaştırmayı amaçladığını açıkladı.

Şimdilik test aşamasında olan özellikte, izleyici videoyla ilgili üç yorumu hemen videonun altında görebiliyor. 140 kelimeden oluşan ya da sabitlenmiş yorumların burada yer alacağını söyleyebiliriz. Kullanıcının yorumlara devam edebilmesi için de üç yorumdan birine dokunması gerekiyor.

Aşağıda yeni arayüz ile ilgili yapılmış paylaşımı görebilirsiniz.

Google ’ın değişiklikleri devam ediyor

Başta da söylediğimiz gibi Google, birçok uygulaması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, kısa süre önce Google Asistan için kısayol kartlarının devreye alınacağı bilgisi ortaya çıkmıştı. Aynı zamanda, Android kullanıcıları için Google Haritalar kısmında Gizli Mod da aktif hale getirildi. Tüm bu yeniliklerle Google hem kullanıcı dostu bir arayüz oluşturma yolunda emin adımlarla ilerliyor hem de kullanıcıların gizlilik konusundaki endişelerini ortadan kaldırmak istiyor.

İlerleyen günlerde Google ’ın başka hangi hamlelerle karşımıza çıkacağını göreceğiz.

Google Asistan, soruları önceden bilecek

Google, asistanını yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak, ortaya çıkan bir tweet kullanıcılara Google Asistan kısayol kartları dönemini müjdeledi...

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur