Hem Android hem de iOS tarafındaki bu sistemlerin güvenlik açısından son derece önemli olduğunu belirtelim.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri Android Auto özellikleri ile ilgili detayları aktardığımız video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Android Auto özellikleri

Android Auto özellikleri ile ilgili detaylara baktığımızda, en dikkat çeken özelliğin sürekli olarak güncelleme alması olduğunu söyleyebiliriz. Güncellemelerle değişen yollar da Google Haritalar‘a ekleniyor. Böylece trafikteki yeni çözümler sürekli olarak otomobilde oluyor.

Bu sistemi kullanmak için Android işletim sisteminin Lollipop ve üzeri olması gerekiyor. Bu arada sistem ne yazık ki şimdilik ülkemizde desteklenmiyor.

Sistemi kullanmanın en büyük avantajı başta da söylediğimiz gibi güvenlik. Sürüş sırasına telefona bakma ihtiyacı bu sistem sayesinde ortadan kalkıyor.

Telefonu otomobile bağlamak için Bluetooth bağlantısı kullanılıyor. Sonrasında ise başta Google Haritalar olmak üzere Mesajlar, WhatsApp, Skype, Spotify gibi birçok uygulama otomobilin ekranında beliriyor.

Son olarak, hem iOS hem de Android cephesindeki sistemlerin benzer işlevlere sahip olduğunu belirtelim. Aradaki tek fark, her iki ekosistemin de kendine has uygulamaları kullanıyor olması.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur