Daha yeni Google Play Store’dan kaldırılan popüler karşılaştırma uygulaması AnTuTu için açıklama geldi. Bildiğiniz gibi gizlilik politikaları noktasında çok eleştiri toplayan Android uygulamaları mağazası, bu politikalarını sıkılaştırmayı planlıyor. Birçok uygulamayı kaldıran Google’da sıra AnTuTu’nun uygulamalarına gelmişti.

Bu hamlenin ardından kısa bir süre sonra Gizchina’ya açıklama yapan AnTuTu uygulamalarının yetkilisi Amelie Liu, Google Play Store’dan kaldırılan uygulamaları için bir yanlış anlaşılmanın söz konusu olduğunu söylüyor.

Yayımlanan haberde Cheetah Mobile’ın gizlilik ihlali yaptığı saptanıyor. Bu nedenle AnTuTu uygulamaları Play Store’dan kaldırılıyor. Ancak Amelie Liu, bu şirketin onlara yalnızca yatırım yaptığını onların ortak ya da hisse sahibi olmadıklarını bu nedenle onlardan kaynaklı olarak şirketlerini cezalandırmalarının bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söylüyor.

Yani AnTuTu Ceetah Mobile’a ait değil bu nedenle uygulamaların tekrar geri gelmesi gündeme getirilebilir. Haberdeki açıklamaya göre, Google’ın AnTuTu’nun Ceetah Mobile şirketine ait olduğunu düşünmesinin nedeni şirketten yasal hizmetler satın alıp kullanmasından kaynaklı olduğuna dayandırılıyor.

Şirket bunun ardından gizlilik politikası bağlantısını cmcm.com adresi olarak gösteriyor. Şirket yetkilisi, Google’ın tekrar yapacağı bir inceleme ile işlerin tekrar yoluna gireceğini tahmin ediyor.

Ne olmuştu?

Geliştiricisinin Cheetah Mobile olarak gözüktüğü üç AnTuTu uygulaması, Google’ın gizlilik politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Play Store’dan kaldırılmıştı. Konu hakkında bir açıklama yapılmamış ve bazı tahminler ortaya atılmıştı. AppBrain tarafından yapılan tahmine göre Google üç uygulamayı, gizlilik politikaları noktasında sabıkalı olan Cheetah Mobile’dan dolayı kaldırdı.