Firma News+, Apple TV+  gibi abonelik sistemi bulunan birçok hizmet sağlıyor. Şirket şimdilerde ise hem daha fazla kullanıcı kazanmak için hem de tüm servislerini bir çatı altında toplayabilmek için yeni bir abonelik sistemi hazırlıyor.

Edinilen bilgilere göre şirket, 2020 yılında tüm abonelik hizmetlerini birleştirmek için çalışmalara devam ediyor. Adının yayınlanmasını istemeyen bir kişi, yayıncılar için diğer dijital abonelik teklifleri ile birlikte News+ hizmetinin de bulunduğu bir paket için anlaşma hazırlandığını söyledi.

Kullanıcılar News+ aboneliği ile 10 dolar ücret karşılığında birçok yayına erişim sağlıyor ve birçok kullanıcı News+ hizmetinden memnun olduğunu dile getiriyor. Benzer şekilde diğer hizmetlerden yararlanan aboneler de kullandıkları hizmetten memnunlar. Firma tarafından geliştirilen hizmetin Amazon Prime hizmetine benzer özelliklerde olması bekleniyor. Bu tarz bir yaklaşım şirketin daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlayacaktır.

Abonelik sisteminin değişmesi ile birlikte yayıncıların kâr oranlarının düşmesi bekleniyor. Yayıncıların bu duruma karşı nasıl bir tutum sergileyeceği henüz belli değil. Bazı analistler “Düşünülen sistem ile birlikte firmalar Apple ekosistemine dahil olmak istemeyebilir.” dedi

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur