AirPods Pro birçok iddialı özelliği bünyesinde barındıran güçlü bir kablosuz kulaklık. Biz de uzun kullanım testi videolarımızda bu özelliklerin yanında ürünlerin günlük hayattaki performanslarına yakından bakıyoruz. İşte Apple AirPods Pro ile ilgili deneyimlerimiz ve 3 aylık kullanım tecrübelerimiz. İyi seyirler…

Apple AirPods fiyatı

AirPods Pro fiyatı Apple Türkiye’de 1.899 TL’lik fiyat etiketine sahip. Ürünü Hepsiburada üzerinden 1.622 TL’ye buraya ya da aşağıdaki görsele tıklayarak satın alabilirsiniz.

Apple AirPods Pro özellikleri

Apple AirPods Pro özellikleri ile ilgili ilk detay değişen tasarım. AirPods modellerinden alıştığımız tasarım yeni nesil kablosuz kulaklıkta şekilde değiştirmiş durumda. Kutu diğer modellerine göre daha kısa. Ayrıca kulaklık tasarımı da farklı. Silikon uçlar da AirPods Pro’nun yeni özelliklerinden biri.

AirPods modellerinde dokunmatik bir yüzey bizi karşılıyordu. AirPods Pro’da da bu farklı. Artık kulaklıkların üzerindeki küçük çıkıntıyı sıkarak şarkıları değiştirmek ve başlatmak, Şeffaf Modu etkinleştirmek ve gürültü önleyiciyi açmak mümkün. Siri’yi etkinleştirmek için de burayı kullanabiliyoruz. Bunun sebebi ise kulaklığın tabii ki kapasitif kuvvet sensörüne sahip olması. Şeffaf Mod demişken, bu mod dışarıdaki seslerin duyulmasını sağlıyor. Böylece dış dünyada olan biteni kolayca duyabiliyorsunuz.

Aktif Gürültü Engelleme özelliğine sahip kulaklık, çevreden gelen sesleri engelleyebiliyor. AirPods Pro’da, üstün bir gürültü engelleme performansı için iç kısım ve dış kısım mikrofonları olmak üzere iki mikrofon kullanılıyor.

AirPods Pro’da Apple’ın H1 işlemcisi kullanılıyor. Bu da düşük bir ses gecikmesi vaat ediyor. Adaptif EQ sayesinde daha iyi ses performansı sunan kablosuz kulaklık aynı zamanda Bluetooth 5.o desteği ile geliyor. Bununla birlikte suya ve tere dayanıklı tasarımı ile IPX4 sertifikalı bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Batarya performansı da kulaklığın önemli kozlarından biri. Apple’ın verilerine göre tek şarjla 4.5 saate kadar dinleme süresi sunan kulaklık ayrıca tek şarjla 3.5 saate kadar konuşma süresi vaat ediyor. Aktif Gürültü Engelleme ve Şeffaf Mod kapalıyken dinleme süresinin de 5 saate kadar çıktığı söyleniyor. Son olarak, kulaklığın 5 dakikalık şarjla 1 saatlik dinleme ve 1 saatlik konuşma süresi sunduğunu belirtelim.