Bir araştırma şirketi olan Canalys‘in yayınladığı verilere göre, ABD ve Çin arasında yaşanan savaştan markalar zararlı çıkıyor. Bu kapsamda Çin ’deki Apple pazar payı geçen yıl yüzde 7 iken, krizin ardından yüzde 5 ’e kadar düştü.

Bu rakamlar ilerleyen günlerde verilecek kararların çok önemli olduğunu gösteriyor. Bu şekilde giderse Apple ’ın Çin ’deki pazar payının daha da düşebileceğine işaret ediliyor.

Çin ’deki Eylül ve temmuz ayı iPhone satışları Apple için en kötü satışlar oldu diyebiliriz. Hatta son beş yılın en kötü rakamları olduğu açıklanan rakamlar, küresel akıllı telefon pazarının yavaşlamasına da neden olabilir.

Huawei ise bu durumda gaza basacak isimler arasında yer alıyor.

Apple Huawei rekabetinin üçüncü çeyrek sonucu

Yaşanan krizin ardından Çin ’de süper hızlı 5G bağlantılarının önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi planlanıyor. Eğer Huawei 5G avantajını eline alırsa akıllı telefon pazarında önemli bir alanın kontrolünü ele almış olacak.

Araştırma şirketlerinin verilerine göre, Çin ’deki akıllı telefon pazarı üçüncü çeyrekte daralacak ancak Huawei bu pazarda ağırlığını hissettirecek gibi duruyor. Bunu düşündüren şey ise, piyasadaki 97,8 milyon akıllı telefondan 41,5 milyonunu Huawei cihazlarının oluşturuyor oluşu. Bu ise 5G gibi hızlı şebeke bağlantılarıyla akıllı telefon satışlarını artıracağı düşünülüyor.

Çin akıllı telefon pazarının geneline baktığımızda, üçüncü çeyrekte, Oppo, Vivo, Xiaomi ve Apple‘ın, pazarın yüzde 50 ’sini oluşturduğunu görüyoruz. Geçen yıl bu oran yüzde 64 seviyesindeydi. Başta da söylediğimiz gibi Huawei ’nin bu pazardaki payı yüzde 42.

Huawei geçen hafta yaptığı açıklamada, 2018 yılında koydukları hedefe tahminlerinden 64 gün önce eriştiklerini duyurmuştu. 2019 yılı içinde küresel pazarda 200 milyondan fazla satışa yapan şirketin gelirleri üçüncü çeyrekte, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 arttı.

iPhone 11 umutları

Apple, eylül ayının başlarında yeni iPhone ailesini bizlere tanıttı. Kamera iyileştirmeleri ve güç işlemcileri ile dikkat çeken şirket, yapılan açıklamalara göre iPhone 11 ailesinden umutlu.

Canalys tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni modeller sevkiyatların yüzde 40 ’ını oluşturuyor. Ancak, yeni modellerin satışlara nasıl yansıdığını görmek için 2-3 hafta daha beklemek gerektiğini unutmayın.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur