Yaklaşık 28 yıldır CES ’e (Tüketici Elektroniği Şovu) katılmayan Apple, 2020 yılında bunu değiştirmeye kararlı. Mahremiyet konusuna vurgu yapmak isteyen şirket, 7 Ocak 2020‘de kapılarını açacak olan CES 2020 ’de resmi olarak boy gösterecek.

Yeni yılın CES ’inin programı belirlenmiş durumda. Buna göre, etkinliğin ilk gününde mahremiyet konusu işlenecek. Buradaki etkinlikte Apple ’ın da adı bulunuyor. Ayrıca, diğer konuşmacılar da Facebook ve Google olarak sıralanıyor.

Apple CES 2020 kapsamında şirket yetkilisi Jane Horvath ‘Mahremiyet insanı bir haktır ’ başlıklı bir konuşma yapacak.

Facebook‘un konu başlığı ise ‘Gizlilik bir insan hakkıdır ’ olacak. Google ise ‘Daha özel bir web ’ konu başlığı ile mahremiyete dikkat çekecek.

Apple ’ın mahremiyet konusuna oldukça fazla önem verdiği biliniyor. CES 2019 ’a resmi olarak katılım sağlamayan şirket, etkinlik alanının karşısına verdiği reklamda mahremiyete dikkat çekmişti. Ayrıca şirket macOS Mojave 10.14.2 beta 3 sürümünü ve iPhone ’lar için iOS 12.1.3 sürümünü bu etkinlik devam ederken yayınlamıştı.

Geçen yıla damgasını vuran bu hamlelerin ardından Apple ’ın CES‘e resmi olarak giriş yapması birçok teknoloji severi heyacanlandırdı.

Etkinlik Türkiye saati ile 8 Ocak saat 12:00 ’dan itibaren izlenebilecek. Apple ’ın konuşmadaki satır başları da şimdiden merak edilir oldu.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur