Herkesin yeni yıl için farklı hedefleri var. Apple’dan bundan hareketle farklı planlar için farklı uygulama önerileri ile karşımıza çıktı. İşte Apple’ın önerdiği App Store uygulamaları.

Seyahat edecekler için

Yeni yıl hedeflerine seyahat etmeyi koyanlar için birçok farklı uygulama bulunuyor. Bunlardan 4 tanesi Apple uygulama önerileri listesinde karşımıza çıktı. Bunlardan biri Yolcu isimli uygulama. Yolcu, seyahat planlamasını tek bir platformda yapabilmeyi sağlıyor. trivago ise otel alternatiflerini karşılaştırmayı kolaylaştıyor.

Seyahatinizde size Piri- Sesli Seyahat Rehberi arkadaş olabilir; ya da Türkiye içindeki kamp yerlerini keşfetmek isterseniz Kampp  uygulamasını kullanabilir ve kullanıcı deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.

Stresten uzaklaşmak isteyenler için

Günlük hayatın koşuşturması bizleri stresli bir yaşama itiyor. Burada stresten uzak durmak son derece önemli. Apple tarafından bu konuyla ilgili yapılmış uygulama önerilerine de bir göz atalım.

Meditasyon uygulaması stres,endişe, nefes, motivasyon, öfke gibi pek çok konuda rehberli meditasyon pratiği sağlarken, zihinsel dayanıklılık ve içsel barışıklığa ulaşmak isteyenler için gerekli araçları sunuyor.

Headspace uygulaması gün içinde sadece birkaç dakikalık kullanım ile etkili bir gece dinlenmesi sağlayarak sağlık ve mutluluğunuza katkı sağlamayı hedefliyor.

Boş vaktinizde zihninizi dinlendirmek isterseniz Zen uygulamasıyla yetişkinler için boyama yapabilirsiniz. Stres öğelerini azaltmak isterseniz sorumluluklarını yönetebileceğiniz Productive ile hayatınızı değiştiren alışkanlıklar rutini oluşturabilirsiniz.

Öğrenmek isteyenler için

Her yıl kendimize verdiğimiz sözlerden biri de yeni bir dil öğrenmek. Bunun için de birçok farklı mobil uygulama var. Her bir uygulama farklı özellikleri ile yeni bir dil öğrenmeyi kolaylaştırıyor.

Hello7 İngilizce kelime bilgisini geliştirmek isteyen kullanıcıları bekliyor. Yeni bir dil öğrenmek isteyenler için ise Dualingo öneriliyor. TED ile ilham verici hikayeleri dinleyerek yaratıcı yeni atılımlar yapabilirsiniz, ya da DailyArt ile hergün klasik, modern ve çağdaş sanat başyapıtlarından hikayeler okuyarak esinlenebilirsiniz.

Kötü alışkanlıkları bırakmak isteyenler için

Kötü alışkanlıkları bırakmak için de birçok uygulama bulunuyor. Bunlardan biri olan Quit Genious – quit smoking sigarayı bırakmak isteyenlere destek oluyor. Daha sağlıklı yemek yemek için abur cubur alışkanlığından kurtulmak için ise Kitchen Stories zamanın kısıtlı olduğu zamanlarda bile hazırlanabilecek pratik tarifler ve besin değerleriyle kullanıcıya destek oluyor.

Streaks ise yapılmak istenen görevleri belirledikten sonra kişiye günlük yapılacaklar listesi oluşturuyor ve verilerle destekliyor.

Daha fit olmak isteyenler için

Her yıl daha fit olmak için kendinize hedefler koyuyorsanız, mobil uygulamaların desteğini almayı düşünebilirsiniz. Yüksek şiddetli aralıklı antrenmanlar ile kalp atışını yükselterek daha hızlı kalori yakmak istiyorsanız 7 Minute Workout- Seven ya da Nike Training Club uygulamalarını kullanabilirsiniz.

 5K Runner: Couch to 5K Trainer ile koşuya daha kolay başlayabilir ve kademeli olarak hız ve mesafeni ayarlayabilirsin. Hem zihinsel hem de fiziksel bir disiplin olan yogaya başlamayı düşünüyorsan Yoga Studio: Mind & Body uygulamasını deneyebilir, biraz ilerledikten sonra da Asana Rebel: Get in Shape uygulaması ile forma girerken güçlendiren esnekliği geliştiren 100’den fazla antrenmanı uygulayabilirsin.

Son olarak bütçesini planlayarak ekonomi yapmak isteyenler için de bazı uygulamalar bulunuyor. Apple uygulama önerileri listesinde bu konuyla ilgili şu uygulamalara yer verdi:

 Defter, GiderimVar, CoinKeeper:Spending tracker, Spendee Budget & Money Tracker