Apple bu sıralar Mart ayı lansmanıyla gündemde olmasına rağmen, yeni patent dosyaları da ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde katlanabilir ekranlı iPhone patenti ile gündeme gelen şirket bugün de tamamı ekranla kaplı bir tasarım patenti aldı.

İlk olarak Xiaomi Mi Mix Alpha ile gördüğümüz tüm cihazı saran ekran tasarımı, yakın zamanda moda olacak gibi duruyor. Apple da hazırlıklara başlamış gibi görünüyor. Patent dosyalarına All-Glass iPhone olarak geçen cihaz tasarımı, dikkat çekici tasarım çizgisiyle iPhone’larda devrim yaratacak gibi duruyor.

Patent görsellerine göre, Apple’ın yeni All-Glass iPhone modeli eğimli bir ekran yapısına sahip olacak ve fiziksel herhangi bir tuş barındırmayacak. Fiziksel tuşlar yerine eğimli ekran tasarımı üzerine yerleştirilecek dokunmatik tuşlar kullanılacak. Ahizenin kesintisiz bir tasarıma sahip olması beklenirken, cihazın farklı parçalardan birleştirilmiş iki ayrı cam tabakasına sahip olacağı düşünülüyor.

Şu an için patent görsellerinde çok net olmayan yeni cihaz tasarımının önümüzdeki yıllarda yeni iPhone’ların ikonik tasarımları olabilme ihtimali de beklentiler arasında. Tabii ki bu tarz bir tasarımla gelecek yeni iPhone’lar için net bir tarih de bulunmuyor.