Aydın ’ın Didim ilçesinde yaşayan Hüseyin Çoban, kasım ayında, Apple ekosisteminde, bulduğu bir açık ile 300 TL kazanmıştı. Mobil oyunda hesabına para yüklerken bulduğu açığı Apple ’a bildiren genç, verilen ödülden memnun olmamıştı. Ancak Hüseyin Çoban, yeni bir açık bularak tekrar gündeme geldi.

Hüseyin Çoban, Apple markalı cep telefonu kullanan ünlülerin iCloud hesaplarına girebildiğini ve tüm verilerine ulaşabildiğini iddia etti. Bunun üzerine Apple yetkilileri ile iletişim kuran Çoban, kendisine 220 bin dolar ödül teklif edildiğini söyledi. Ancak söylediğine göre, Çoban bu teklifi reddetti.

Konu ile ilgili Hüseyin Çoban şunları söyledi:

“Türkiye ’de birçok ünlü Apple cihazlarını kullanıyor. Bulduğum bu yeni açıkta, ünlülerin iCloud hesaplarına girerek şifreleri ve fotoğraflarına kadar erişebiliyorum. Bu açıkla alakalı Apple ile iletişime geçtim. Bana mail yoluyla bu açığı detaylı bir şekilde anlatmamı istediler fakat karşılığında verilecek ödülü az buldum. Bunun üzerine açığı söylemekten vazgeçtim. Bunu duyan bazı art niyetli kişiler benimle iletişime geçtiler ve açığı söylemem halinde Apple ’ın teklif ettiği paranın 5 katını vereceklerini söylediler. Ancak ben bu açığı başkalarına vermeyi düşünmüyorum. Bu kişiler, ünlülerin Apple hesaplarına erişip onların fotoğraflarını kötü amaçla sosyal medyada yayabilirler. Kötü niyetli kişilere bu açığı asla söylemeyeceğim. Bu tür açıkları sadece ben bulmuyorum. Ben de bu açığı bulanların ekibinde olmayı istiyorum ama sonuçta herkes ayrı çalışıyor. Yazılım hataları her üründe olabiliyor. Önemli olan bunları bulmak.”

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur