Özellikleri oldukça güçlü olan cihazın fiyatı 42.399 TL ’den 420.397 TL ’ye kadar çıkabiliyor. Profesyonellerin bir numarası olmayı hedefleyen Apple, kullanıcıları özelleştirme konusunda oldukça özgür bıraktı.

Daha yüksek özellikler veya daha işlevsel donanımlar adına ekstra ücretler talep eden firma, 4 TB modelinin kapasitesini yükseltti. Sinema, grafik tasarım ve video düzenleme gibi çalışma alanları için geniş depolama alanları gerekiyor.

Apple, 4 TB ’lık alan artırımı için 2.600 dolar daha istiyor. Bu miktar, en güncel döviz kuruna göre, 15.447 TL ’ye tekabül ediyor. Ayrıca 16 inçlik MacBook Pro da bu işlemden yararlanabiliyor.

MacBook Pro için yapılan 4 TB ’lık genişletme işlemi, 2.400 dolar tutuyor. Bu tutar da 14.252 TL ’ye denk geliyor. Ek fiyatların vergilerden bağımsız bir şekilde hesaplandığını da belirtelim.

8 TB SSD eklentisi ile birlikte yenilenen Mac Pro, ana vatanı Amerika ’da vergilerden sonra 54.000 dolar fiyat etiketine sahip oluyor. Bu fiyatı etiketi de 320.474 TL ediyor. Kendisinin 256 GB versiyonu ise 6.000 dolar.

Bilindiği üzere cihazın Türkiye fiyatı, cihaza eklenen veya çıkartılan özelliklere göre değişiyor. Son olarak Apple ’ın Mac Pro ürünü adına 2 adet yeni grafik kartı güncellemesi yayımlayacağını da belirtelim.

Güncellemelerden bir tanesi 16 GB ve GDDR6 ile donatılmış olan Radeon Pro W5700X için gelecek. Diğer güncelleme ise yine 16 GB ve GDDR6 eşliğinde hizmet veren 2x Radeon Pro W5700X donanımını güçlendirecek.

Bu modelin ülkemize gelip gelmeyeceği henüz belli değil. Kendisinin ülkemizi ziyaret ettiği takdirde yukarıda yazan ilgili fiyattan farklı bir fiyata sahip olacağını söyleyelim. 8 TB ’lık versiyonun yeni fiyatı için ne düşünüyorsunuz? 

Dilerseniz aşağıda yer alan videodan veya yukarıda bulunan haberimizden cihazın özellikleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Sözü daha fazla uzatmadan sizi daha önce hazırladığımız Apple Mac Pro videosu ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur