Apple, yeni nesil mobil cihazlarda güvenliği Face ID ile sağlıyor. En son iPhone 8 Plus modelinde parmak izi kullanan firmanın, parmak izi teknolojisini tamamen bıraktığı düşünülüyordu. Ancak şimdi ortaya çıkan bir belgeye göre, Apple ekrana gömülü parmak izi patenti aldı. Patenti alan firma gelecek iPhone modellerinde ekrana gömülü parmak izi teknolojisini kullanacak.

Gelecek iPhone modelleri için birçok haber gelmesiyle birlikte parmak izi müjdesi kullanıcıları sevindirdi. Çünkü iPhone X ve sonraki modellerde kullanılan Face ID‘nin sağladığı güvenlik, bazı kullanıcılar tarafından yetersiz görülmüştü.

Ekranda yer alacak olan parmak izi okuyucu, optik olarak çalışacak. Gelecek yıllarda kullanılması beklenen donanım, 16 inç MacBook‘ta yer alan parmak izi okuyucuyla benzerlik taşıyor. Android cihazlarda yer alan ekrana gömülü parmak izi teknolojisinin benzeri olacak sistem, Apple ’ın ekran tasarımlarını da derinden etkileyebilir.

Patent belgesine göre, ekrana gömülü parmak izinin çalışma prensibi de belli oldu. Kullanıcının parmak izi verisini algılandıktan sonra bu bilgi bir kontrolöre gidecek. Burada alınan veri ile kullanıcın esas verisi karşılaştıracak. Eğer veriler yüzde 100 oranda uyuşuyorsa telefonun kilidi açılacak.

Gün geçtikçe yeni iPhone modelleri hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Ortaya çıkan tabloya göre, cihazlarda Apple ekrana gömülü parmak izi teknolojisiyle birlikte Face ID ikili güvenlik sağlayacak.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur