Apple bütün bir yıla damga vuran teknoloji şirketlerinden biri oldu. En yeni iPhone modellerinin yanında yeni nesil Apple Watch ve AirPods Pro ile giyilebilir teknoloji pazarı içinde tüm dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı.

IDC tarafından yayınlanan rapora göre, Apple giyilebilir teknoloji pazarı içinde tüm dünyada yüzde 35 ’lik paya sahip. Bu da şirketi, bu pazarın en güçlü oyuncusu yapıyor.

2019 ’un üçüncü çeyreğinde IDC raporlarına göre yaklaşık olarak 29.5 milyon adet Apple Watch, AirPods ve Beats markalı kulaklık satan şirket, bu sayıyı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 195.5 oranında artırmış durumda. Şirket geçen yıl aynı dönemde 10 milyon adetlik satışa ve yüzde 23 ’lük pazar payına sahipti.

Üçüncü çeyrekte ikinci sırada yer alan Xiaomi, 12,4 milyonluk satışa ve yüzde 14.6 ’lık pazar payına ulaştı. Bu satış adedi geçen yıl 7.4 milyon adet seviyesindeydi. 14. Xiaomi başarısını, eylül ayında sona eren üç aylık dönemde 10 milyondan fazla satış adedine ulaşan Mi Band serisine borçlu.

Üçüncü ve dördüncü sırada ise sırasıyla Samsung ve Huawei konumlandı. Samsung yüzde 9.8 pazar payına ve 8.3 milyonluk satış adedine ulaştı. Huawei ’nin ise satış adedi 7.1 milyon olarak açıklandı. Çinli şirketin pazar payı ise yüzde 8.4.

Google şirketi olan Fitbit ise küresel pazardaki 3.5 milyonluk satış adedi ve yüzde 4.1 ’lik pazar payı ile dikkat çekti.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur