Tüm iOS kullanıcılarını inceleyen Apple, yüzde 9 ’luk bir kesimin iOS 12 ’den önce üretilen sürümleri kullandığını ifade etti. Geçtiğimiz temmuz ayında iOS 10.3.4 ve iOS 9.3.6 sürümlerini güncelleyen şirket, bu sayede bazı iPhone ve iPad modellerini yenilemişti.

Konum işlevselliği açısından sorunlar yaşayan eski modellerin navigasyon (GPS) sistemi, doğru veriler sağlamıyor. Navigasyon mevzusunda şimdilik geçici bir çözüm ile ayakta duran ilgili cihazlar, bu işlevi kaybetmek üzere.

iPhone 5 kullanıcılarına uzun bir uyarı mesajı gönderen Apple, kendi kullanıcılarından derhal iOS 10.3.4 sürümünü yüklemesini istedi. Müşterilerine sadece 1 hafta süre veren Apple, iOS 10.3.4 güncellemesini almayan iPhone 5 modellerine ne olacağını açıkladı.

Eğer bir iPhone 5 sahibi iseniz ve güncelleme yapmayı reddediyorsanız bundan böyle saat ve tarih gibi temel verilere dayalı olan yazılımları kullanamayacaksınız. Bu sınırlamaya tabi olan yazılımlar şu şekilde: App Store, iCloud, e-posta servisi ve Safari.

Nisan ayında başlayan GPS sorunlarından tamamen kurtulmak isteyen yetkililer, bu hamle ile beraber, artık sorumluluğu kullanıcılara yükledi ve geriye dönük optimizasyon işlemlerinden vazgeçtiğini ilan etti.

GPS sorunları sadece iPhone 5 kullanan kişileri etkilemiyor. Zira iPhone 4S, iPad 2, iPad Retina ve dördüncü nesil iPad modelleri de bu yaptırımdan etkilenecek. Etkilenen modeller, yer gösterimi konusunda işlevsiz bir cihaza dönüşecek.

iOS 10.3.4 güncellemesini daha sonra yüklemek isteyenler, bu yazılımı yüklemek için bir Mac veya bir PC kullanmak zorunda kalacak. Zira iCloud ’un yedekleme servisi ile kablosuz yazılım güncellemesi sistemi, 3 Kasım 2019 ’dan sonra çalışmayacak.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur