Bildiğiniz gibi Apple Watch 5, eylül ayında çıktı ve birçok kişinin gönlünü fethetmeyi başardı. Eklenen birçok özellik ile iyice fonksiyonel hale gelen akıllı saat bu pazarı domine eden en önemli modellerden birisi haline geldi.

Apple Watch 6 modelinin ise çıkış tarihine daha var ancak yine de modelde bulunacak özellikler hakkında bazı tahminler ortaya çıkıyor.

Apple, bu eylülde yeni akıllı saatini tanıtacak. Kan oksijen tespiti, iyileştirilmiş bir EKG ölçümü ve yeni sağlık odaklı özellikler ile yeni sensörlerin cihaza entegre edileceği düşünülüyor. Apple Watch 6 kan oksijen tespiti ile daha gelişmiş verilere ulaşabileceğiz.

Yeni bir rapor, Apple Watch Series 6’nın çok daha geliştirilmiş bir akıllı saat deneyimi sunacağını söylüyor.

Kandaki oksijen oranı oldukça önemli. Bu oran yüzde 95 ile yüzde 100 gibi seviyelerin altına düşerse kalp sağlığı sorunlarının yanında, kalp krizi ya da birçok sağlık sorununu yanında getirebilir.

Söz konusu özelliği geliştirecekleri söylenen yeni model için önceki modellerden daha çok geliştirilmiş Elektrokardiyogram sensörünün de ekleneceği söyleniyor. Böylelikle ölçümler çok daha doğru ve hassas olacak.

Bundan öte geçen yılın son aylarında ise Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun Apple Watch 6 için tahminlerinin de olduğu bir rapor yayımlanmıştı.

Bu rapora göre, yeni akıllı saat gücünü Apple S6 işlemcisinden alacak. Çok daha hızlı bir LTE ve Wi-Fi bağlantısına sahip olacağı söylenen Apple Watch 6’nın bir de ekran tarafında microLED kullanmaya başlayacağı düşünülüyor.