Akıllı saat konusunda çoğu firmayı geride bırakan Apple 5. nesil ile birlikte kullanıcıları yine memnun etmeyi başardı. Bununla birlikte bir sonraki nesil Apple Watch modeli için de bazı söylentiler ortaya atıldı.

Yeni model pil performansı ile kullanıcıların dikkatini çekecek. Bilindiği üzere 5. nesil cihazlarda OLED ekran kullanılıyor. Apple yeni modeli ile birlikte microLED teknolojisine geçmeyi planlıyor. microLED  teknolojisinin en büyük avantajlarından biri diğer ekran teknolojilerine göre daha az güç tüketimi sağlıyor olması.

Ekran konusunda gelmesi beklenen bir diğer özellik ise Touch ID. Apple Watch 5 serisinde herhangi bir güvenlik mekanizması bulumuyor. Şirketin bu konuda çalışmalar yürüttüğü söylentiler arasında yer alıyor.

Antenlerin kayış üzerinde konumlandırılması da beklenen bir diğer özellik. Apple antenler için yeni patent başvurusu yaptı. Antenlerin kayış üzerinde konumlandırılması ile cihazda diğer teknolojilere yer açılacak. Bu sayede  Apple Watch 6 parmak izi, büyük batarya gibi seçenekler ile karşımıza çıkabilecek.

Apple Watch serisi hali hazırda uyku takip programlarını destekliyor. Ancak söylentilere göre Apple kendi uyku takip sistemini geliştirecek. Bu sayede kullanıcıların ayrı program kullanmasına gerek kalmayacak.

Performans konusunda 5. nesil saatlere göre daha iyi olması beklenen Apple Watch 6 serisinde suya karşı dayanıklılık konusunda da iyileştirmeler yapılabilir. Bunun ile birlikte kullanıcılar daha dayanıklı bir saate sahip olabilecek.

Apple Watch 5 cihazlarda Allways On Display özelliği bulunuyor. Ekran parlaklığının yüksek olmasından dolayı gece bu özelliğin kullanımı sıkıntı yaşatabiliyor. Yeni nesil saatlerde ekran parlaklığı konusunda da iyileştirme bekleniyor.

Gelişmiş senkronizasyon seçenekleri de konuşulan bir diğer özellik. Apple Watch 5 ile birlikte ne yazık ki bazı kullanıcılar bu konudan şikayetçiydi. Apple yeni nesil cihazlarında senkronizasyon konusunda da iyileştirmeye gidebilir.

Apple Wacth 5 serisi sağlık konusunda birçok cihazı geride bırakmıştı. Ancak şirket 5. nesil saatlerine spor konusunda herhangi bir yenilik getirmedi. Apple Watch 6 ile birlikte egzersiz takibi gibi özelliklerin de gelmesi bekleniyor.

Son olarak çıkış tarihi ve fiyat konusuna gelirsek 5. nesil Apple Watch Eylül ayında tanıtılmıştı. Bu sebepten dolayı yeni modelin de Eylül 2020 tarihinde tanıtılması bekleniyor. Apple Watch 6 modelinin 399 dolar fiyat etiketi ile çıkması bekleniyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur