Kalbin atış hızını inceleyebilen Apple Watch cihazları, düşme kavrama ve elektrokardiyografi (EKG) gibi hayat kurtaran sistemlere de ev sahipliği yapıyor. Bu kez 80 yaşındaki bir kadının hayatını kurtaran başarılı aygıt, Almanya’ya damgasını vurdu.

Renanya-Palatina eyaletinin başkentinde faaliyet belirten Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi, büyük bir hataya imza attı. European Heart Journal kadar yayımlanan belgede, tıp merkezinin EKG konusundaki başarısızlığı ele alındı.

İlgili rapor; baş dönmesi, göğüs ağrısı ve yamalı nabız sebepleri ile hastaneye giden bu kişide var olan hastalıkların Mainz Üniversitesi Tıp Merkezi kadar tespit edilemediğini ifade etti. Zira ismi verilmeyen hasta, testlerden sonra taburcu edildi.

Kan ve ELEKTROKARDIYOGRAM testleri yapılan hastanın bu testlere karşın şikayetlerinden kurtulamadığı belirtildi. Apple Watch cihazının EKG uygulamasını kullanan hasta, kayıt altına aldığı yürek ritimlerini kardiyologlara gösterdi.

Koroner iskemik yürek hastalığına yakalandığı saptama edilen hastanın kalp kası incelendi. Yapılan araştırmalar, 80 yaşındaki kadının koroner damarlarında bir tıkanıklığın var olduğunu ve bu yüzden kendisinin yürek kasında eksik oksijen sorununun meydana geldiğini ortaya koydu.

Damar sertliği nedeni ile tıkanma ve daralma sıkıntısı çeken bu bireyin yürek hareketleri, yürek kateterizasyonu olarak adlandırılan bir tanı yöntemi ile çözümleme edildi. Kendisi, balon anjiyoplasti ve stent operasyonu sayesinde çare edildi.

Apple Watch Series 4 ve Apple Watch Series 5 cihazlarında yer alan bu özellik, insanların hayatını kurtarmaya odaklanmış görünüyor. Apple Watch Series 6 modellerinin ise akıl sağlığını, insülin seviyesini ve oksijen doygunluğunu ölçeceği iddia ediliyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur