Gerek tasarım gerekse teknoloji olarak kullanıcıların beğenisini kazanan şirket, geçtiğimiz yıllarda Rapide E ismini verdiği elektrikli araç modelini duyurmuştu. Birkaç fuarda boy gösteren model henüz seri üretime geçmedi.

Aston Martin, geliştirdiği araç ile ilgili bu zamana kadar kısıtlı açıklamalarda bulunmuştu. Ön sipariş sayısı, seri üretim tarihi gibi konularda açıklama yapmaktan kaçınan şirket prototip ile ilgili soruları da yanıtsız bırakıyor.

Firmaya yakın bir kaynak projenin rafa kaldırıldığını açıkladı. Rapide E modelinin araştırma projesi olarak kalacağını söyleyen kaynak, şirketin farklı konulara odaklandığını belirtti. Aston Martin ’in elektrikli otomobili araştırma projesinde nasıl kullanacağı henüz belli değil.

Şirketin DBX SUV modelini 2020 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu sebepten dolayı sadece DBX SUV için efor sarfedildiği tahmin ediliyor. Ayrıca finansal sorunlar yaşayan şirketin ne tür hamlelerle toparlayacağı merak konusu.

CEO Andy Palmer, “Hisselerimiz tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. Bu sebepten dolayı bizim için 2019 yılı çok hayal kırıklığı yaratan bir yıl oldu.” dedi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur