Dr. Chiao, uzayda 229 günden fazla zaman harcayan bir astronot, büyük resmi görmenin öneminden bahsederek, elinizde hangi kaynakların olduğunu ve bu zorlu süreçte ne kadar kalabileceğinizi tahmini olarak hesaplamanın, insanları zihinsel olarak hazırlamaya yardımcı olduğunu belirtti.

Uzay Aracında Bir Astronot

Emekli NASA astronotu John Grunsfeld ise, kendinizi sürekli olarak meşgul tutmanın, zamanınızı yeni hobilerle, işlerle doldurmanın zihni güçlendireceğini söyledi. Gününüzü iyi planlamalı ve devamlı bir şeyler yapmalısınız dedi.

Evde hareketsiz kalmak yok: HisApp

Corona virüs nedeniyle birçok kişi evde vakit geçiriyor. Ancak, hareketsiz kalmamak önemli. Burada Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından geliştirilmiş HisApp bir adım öne çıkıyor.

Grunsfeld ayrıca, görevde oldukları sürelerde, astronotların düzenli olarak egzersiz yaptığını belirtti. Bunun fiziksel ve ruhsal sağlıkları için çok önemli olduğunu söyledi.

Uzayın derinliklerinde uzay araçları sayesinde görevlerini güvenle yerine getiren astronotlar, uzun süre boyunca evleri olan uzay araçlarının düzenini ve temizliğini sağlamanın da bu süreçte çok dikkat ettikleri bir konu olduğunu, herkesin evlerinde de bu tarz bir düzeni sağlamaları gerektiği önerisinde bulundular.