Bildiğimiz gibi, uzay yolculukları günler alıyor. Eğer hedef Mars’a gitmekse bu süre aylarla ifade ediliyor. Öyle ki, ESA katılımcılar üzerinden uzay yolculuklarında hareketsiz kalacak olan astronotların vücudunda meydana gelecek değişimleri görmek istiyor.

Avrupa Uzay Ajansı, Fransa merkezli Medes kliniği ile iş birliği yapıyor. Gönüllüler, tuvalet ihtiyacı için bile yerlerinden kalkamayacak. Düşük yer çekimi ortamı simüle edilerek katılımcılar üzerinde bir dizi testler uygulanacak.

Kadın ve erkeklerden oluşacak olan dört grubun ikisi Slovenya’da, ikisi de Fransa’da zorlu testlerden geçecek. ESA’nın İnsan ve Robotik Keşif ekibinin lideri Jennifer Ngo-Anh, “Gönüllü olmak konusunda birçok istek alıyoruz.” dedi.

Bu tür araştırmaların sonuçlarının sadece uzayda zaman geçiren insanlara değil, aynı zamanda Dünya’da yatalak olanlara da yardımcı olacağı belirtiliyor.

Kadın astronot rekor kırdı! Uzay tarihine geçti

NASA astronot Christina Koch, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda aralıksız geçirdiği gün sayısı ile bir rekora imza attı. Kadın astronot Koch, adını uzay tarihine yazdırmayı başardı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur