Xiaomi, İspanya ’nın başkenti Madrid ’de düzenlediği bir etkinlikle Xiaomi Mi Note 10 özellikleri ile ilgili detayları Avrupalı basın mensupları ile paylaştı. 6.47 inçlik Full HD+ çözünürlüğünde Super AMOLED bir ekran ile gelen akıllı telefonda tıpkı Mi CC9 Pro modelinde olduğu gibi damla çentik görev alıyor. Bu çentiğin içinde tabii ki bizi bir ön kamera karşılıyor.

Ekrandan parmak izi okuyucu özelliğine sahip telefonun siyah, yeşil ve beyaz olmak üzere üç farklı renk alternatifi bulunuyor.

Gücünü 8 nm üretim teknolojisi ile üretilen Snapdragon 730G işlemciden alan telefonun 6 GB ve 8 GB olmak üzere iki farklı RAM alternatifi bulunuyor. Aynı zamanda depolama alanı seçenekleri ise 128 GB ve 256 GB olarak sıralanıyor. 6 GB RAM ’li model 128 GB dahili depolama alanı ile, 8 GB RAM ’li model ise 256 GB dahili depolama alanı ile satın alınabiliyor. 8 GB RAM ’li versiyon Mi Note 10 Pro ismiyle satılacak.

Grafik birimi tarafında ise bizi Adreno 618 karşılıyor.

Kamera tarafına baktığımızda bizi arkada beşli bir kamera kurulumu karşılıyor. 108 Megapiksel çözünürlüğündeki iddialı ana kamerası f/1.7 diyafram değerine sahip olan telefonun diğer kameraları da şu şekilde sıralanıyor: 20 MP + 5 MP + 12 MP + 2 MP. Bu arada ana kameranın Samsung ve Xiaomi iş birliğinin bir meyvesi olarak, Samsung tarafından üretildiğini belirtelim.

Aşağıdaki fotoğraftan da göreceğiniz gibi 5 Megapiksellik kamera 50x dijital zoom yeteneğine sahip ve OIS ile güçlendirilen bir telefoto lens.

12 Megapiksellik kamera da aynı şekilde telefoto lens olarak görev alıyor. Ancak, esas görevi etkileyici portre fotoğrafları çekmek.

2 Megapiksellik kamera bir makro lens. f/2.4 diyafram değerine sahip bu lens, 2 cm/10 cm çekim yapmaya olanak sağlıyor.

Son olarak 20 Megapiksellik ultra geniş açılı lens ise 117 derecelik bir açıya sahip. Bu lensin diyafram değeri ise f/2.2

20 Megapiksellik kameranın diyafram değeri f/2.2 olarak açıklanmış durumda.

Önde ise 32 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera konumlanıyor. Bu kameranın diyafram değeri de f/2.0.

Android işletim sistemine sahip olan telefon kutudan Android 10 tabanlı MIUI 11 ile çıkıyor. Bildiğiniz gibi MIUI 11, Xiaomi dünyasının en yeni işletim sistemi.

5.260 mAh ’lik bataryadan beslenen telefonun bataryası 30W hızlı şarj teknolojisini de destekliyor. Telefonun 60 dakikada 0 ’dan 100 ’e şarj olduğu söyleniyor.

3.5 mm kulaklık girişine sahip telefonda Bluetooth 5, NFC ve USB Type-C desteği de bulunuyor.

Xiaomi Mi Note 10 fiyatı

Xiaomi Mi Note 10 fiyatı başlangıç olarak 549 euro olarak belirlenmiş durumda. Dolar karşılığına baktığımızda yaklaşık 609 dolara denk geldiğini söyleyebiliriz. 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip model ise Xiaomi Mi Note 10 Pro ismiyle anılıyor. Bu modelin fiyatı da 649 dolar.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur