BP ’nin Bochum ’daki Ar-Ge merkezinde düzenlenen basın toplantısında BP ’nin yöneticilerinden yeni gelişmeleri dinledik. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu keyifli video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

BP ’nin Avrupa ’daki en büyük global akaryakıt teknoloji merkezi Almanya ’nın Bochum şehrinde bulunuyor. Bu yüzden basın toplantısı da bu teknoloji merkezinde yapıldı. BP ACTIVE technology formüllü akaryakıtları, ilk aşamada bu merkezde kapsamlı testlere tabi tutuldu.

Toplamda 110 farklı testten geçen akaryakıtlar, 50 bin saatten fazla süren motor ve araç deneme testleri sonrasında pazara sunuldu.

Bu merkezde yapılan çalışmalarla test edilen ACTIVE technology formüllü tüm BP Akaryakıtları ’nın, sürekli kullanımda, motorun yeniymiş gibi çalışmasına ve hesapta olmayan araç bakım risklerinin azalmasına yardımcı olduğu açıklandı. Enerji devi şirket, ACTIVE tehnology formüllü BP Ultimate Euro Diesel ile sektörde öne çıkarak; tek depo ile 59 km ’ye kadar daha fazla yol gitme imkânı sunuyor.

Söz konusu 59 kilometre verisinin katkısız yakıtlara göre olduğunu ve bağımsız kuruluşça test edildiğini de belirtelim. Yine de bu yakıt tasarrufu gidilen mesafeye, araç durumuna, sürüş stiline ve hava-yol durumuna göre değişkenlik gösterebilir.

Yapılan basın toplantısında, BP ’nin tüm benzinli ve dizel yakıtlarında kullanılmaya başlanan ACTIVE technology formülünün; sürekli kullanımda, motorda biriken kiri temizlediği ve kritik motor parçaları üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak, yeniden kir birikmesini engellemeye yardımcı olduğu paylaşıldı.

BP, 2012 yılında da tek depolada 42 km ’ye kadar daha fazla yol vaat eden DP Ultimate Euro Diesel ürününü piyasaya sürmüştü.

Durmaksızın beş yıl boyunca araç kullanımıyla eş değer bir sürede test edilen ve 4 yılda 16 ülkede kullanılan bu teknoloji, Türkiye pazarında da yerini aldı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur