Yapılan incelemelerde internet üzerinden yayınlanan bilgiler arasında Bank Identification Code adı verilen 6 haneli kodun ve kişi isimlerinin yer aldığını belirten Sayan, incelemelerin sürdüğünün altını çizdi.

Bankalarla iletişime geçerek gerekli önlemlerin alınması için çalışmalara başlandığını belirten Sayan, “Çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Alışveriş sitelerinde kullanıcıların güvenliği için gerekli önlemler alınmasını önemsiyoruz. Ayrıca kullanıcıların sanal kart kullanmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

BKM yetkilileri açıklamada bulundu

Bankalararası Kart Merkezinden (BKM) yetkilileri olay hakkında açıklama yaptı. Kullanılan kredi kartları ve banka kartlarının her konuda denetlendiğini belirten yetkililer dolandırıcılık ve çalınma riskinin minimum seviyede olması adına uluslararaası standartlar ile korunduğunu söyledi.

Türkiye ’de kart çıkaran tüm kuruluşların dolandırıcılık ve sahtekarlıkla mücadele için kararlı ve kontrollü çalışmalar yürüttüğünü belirten yetkililer, koruma konusunda her zaman özenli davrandıklarının altını çizdi.

Gerekli kurumların bu konu hakkında kapsamlı çalışmalar yürttüğünü belirten BKM, bu konuda kendilerinin de çalışmalara dahil olduklarını söyledi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur