Galaxy S10 parmak izi sorunu şu sıralar teknoloji basınının gündeminde. Bu hafta yeni bir düzeltme güncelleyeceğini açıklayan Samsung, böylelikle sorunun çözüleceğini açıkladı. Ancak, henüz güvenlik sorunu çözülemediği için İngiltere ’deki bazı bankalar Galaxy S10 kullanıcıları için önlemler almaya başladı.

İngiltere ’deki birkaç Reddit kullanıcısının yaptığı paylaşıma göre, NatWest ve Nationwide Building Society isimli bankalar müşterilerini korumak için bu yola başvurdu. NatWest şimdilik bankacılık uygulamasını Galaxy S10 kullanıcıları için devre dışı bırakmış durumda. Nationwide Building Society ise önlemini parmak izi doğrulama özelliğini devre dışı bırakarak aldı.

İsrail ’de bir Reddit kullanıcısı ise bir bankanın Galaxy S10 kullanıcıları için parmak izi doğrulama seçeneğini devre dışı bıraktığını söyledi. Amerika Birleşik Devletleri tarafında ise şimdilik böyle bir karar alınmış değil.

Parmak izi sorunundan Galaxy S10, Galaxy S10 Plus, Galaxy S10 5G, Galaxy Note 10 ve Galaxy Note 10 Plus modelleri etkileniyor.

Samsung, Galaxy S10 5G için yeni güncellemeyi yayınlamış durumda. Kısa süre içinde diğer modeller de söz konusu güncellemeyi alacak. Tabii güncellemelerin ardından Galaxy S10 bankacılık uygulamaları kısıtlamaları da ortadan kaldırılacak.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur