Türkiye ’de üretimine başlanan insansız hava araçlarından biri olan AKINCI TİHA, bugün ilk uçuşunu gerçekleştirdi. İlk olarak TEKNOFEST‘te kendisini gösteren AKINCI için çalışmalar devam ediyordu. Yakın zamanda ilk uçuşunun gerçekleşmesi beklenen AKINCI için müjdeli haberi Selçuk Bayraktar paylaştı. Mesajında “TİHA – Tutku, İnanç, Hayal, Azim…” notunu düşen Bayraktar, “Bizden desteğini esirgemeyen Milletimize teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.

İşte Selçuk Bayraktar‘ın paylaştığı ilk uçuş mesajı.

AKINCI TİHA özellikleri

Ana kullanıcısının Türk Silahlı Kuvvetleri olacağı model, 4.5 ton ağırlığa ve 1.5 ton taşıma kapasitesine sahip. İki turboprop 550 beygir motorla birlikte 12.5 metre uzunluğa, 20 metre kanat açıklığına sahip AKINCI 13.1 metre uzunluğunda. 40.000 feet (12.200 metre) yüksekliğe kadar çıkıp görevleri yerine getirecek olan yeni İHA, Türkiye ’de üretilen silah sistemleriyle donatılacak.

Baykar ’ın bir diğer ürünü Bayraktar TB2 geçtiğimiz günlerde 6 adet daha Emniyet Genel Müdürlüğü ’ne teslim edildi. Böylelikle kullanımda olan Bayraktar TB2 İHA/SİHA sayısı 98 ’e ulaştı.

Selçuk Bayraktar ’ın paylaştığı tweet ’e buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur