Realme 7 Ocak ’ta Çin ’de düzenleyeceği etkinlikle Realme X50 5G akıllı telefonunu ve Realme Buds Air‘i tanıtacak. Daha önce çıkan ve şirket tarafından da onaylanan görsellerle Realme X50 5G ’nin arka tasarımı netleşmişti. Dün ise şirketin Weibo ’da yayınladığı 2020 posteri ile X50 5G ’nin ön tasarımı da netleşmiş oldu.

Poster, Realme X50 5G ’nin ekranının sol üst köşesinde eliptik bir kesme ile donatılmış kamera kurulumu olduğunu gösteriyor. Ön tarafta Galaxy S10 Plus benzeri ikili bir kamera kurulumu bulunuyor. Cihazın alt çerçevesi diğer çerçevelere göre biraz daha kalın. Tasarımıyla Redmi K30 5G ’yi de oldukça andırıyor.

Üst  tarafında bir mikrofonun görülmesiyle birlikte, ses açma ve kapama tuşları da cihazın sol kenarına yerleştirilmiş. Ayrıca cihazın sağ tarafındaki güç düğmesi de bir parmak izi okuyucusuyla donatılarak kullanıcılara sunulacak.

Cihazın ekrandan parmak izi okuyucusu bulunmaması bekleniyor. Arka tarafında da dörtlü kamera kurulumu ile karşımıza çıkacak cihazın donanım özellikleri konusunda ayrıntılı bilgi bulunmuyor. Son raporlara göre, X50 5G modeli ile birlikte daha uygun fiyatlı Lite bir model de kullanıcılara sunulabilir.

Beklenen Realme X50 5G özellikleri

Yeni cihaz Realme X50 5G ’nin Qualcomm ’un Snapdragon 765G işlemcisinden güç alması beklenirken 8 GB RAM ile de donatılacağı düşünülüyor. Cihazın 30W VOOC 4.0 Flaş Şarj teknolojisini destekleyeceği de şirketin daha önceki paylaşımlarıyla doğrulandı. RMX2051 model numarasına sahip Realme X50 5G, Android 10 ile tespit edildi. Ayrıca telefonun ColorOS 7‘nin en son sürümüyle gelmesi de bekleniyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur