Son zamanlarda RyzenIntel, RadeonNVIDIA çekişmeleri gittikçe artmaya başladı. Bakalım bilgisayar kullanıcıları en çok hangi markaları tercih ediyor?

Kullanıcıların yarısından fazlası NVIDIA ekran kartı kullandıklarını söylemiş. Çok az bir kısımsa Intel HD Graphics ve AMD APU grafik birimlerini kullanıyor.

 

NVIDIA ’nın yeni Turing mimarili kartlarının sayısı hayli şaşırtıcı özellikle RTX modeller iyi bir satış yakalamışa benziyor. Turing mimarili kartlar RTX ve GTX 1600 serisi olarak geçiyor.

 

Kullanıcıların çok büyük bir çoğunluğu sistemlerinde tek ekran kartına yer vermiş. SLI ve Crossfire kullanıcılarının sayısı çok az.

 

NVIDIA‘nın bu yıl sunmuş olduğu RTX ve DLLS özellikleri kullanıcıları pek memnun etmemiş gibi. Çoğunluk özelliklerin geliştirilmesine inanıyor. Bir diğer çoğunluk ise bu özelliklerin bir kandırmaca olduğunu söylemiş. Özelliği tam anlamıyla işe yarar bulanların sayısı %8 civarlarında.

 

Kullanıcıların %70 gibi büyük bir çoğunluğu yeni bir kart alacağı zaman performans değerlerine önem verirken %14‘ü sadece NVIDIA, %16‘sı ise sadece AMD tercih ediyor.

 

Kullanıcılar daha çok AMD işlemci platformunu tercih etmiş. Oranlar %56‘ya %46.

 

Kullanıcıların %48 gibi büyük bir çoğunluğu Ryzen işlemcileri tercih etmiş. Intel ’in en çok tercih edilen serileriyse 7, 8. ve 9. nesil işlemciler olmuş. Yinede eski nesil Intel kullanıcıların oranı azımsanmayacak kadar var.

 

Ryzen işlemciye sahip kullanıcılar genelde 8 çekirdekli Ryzen 7 ailesine önem veriyor. Ardından 16 çekirdekli işlemciler gelmiş.

 

%38 gibi büyük bir çoğunluk ekran kartı konusunda Asus‘a güveniyor. Ekran kartı piyasasında Asus ipleri eline almış gibi.

 

Kullanıcıların neredeyse yarısı VR sistemine sahipken bir diğer kısım değil.

 

Kullanıcıların %67 gibi büyük bir çoğunluğu işlemcilerini hava soğutma yöntemi ile soğutuyor. %33‘lük kesim sisteminde sıvı soğutucu kullanıyor.

Siz sisteminizde daha çok hangi markalara yer veriyorsunuz? En çok hangi markalara güveniyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur