Diğer tarayıcılarda olduğu gibi Firefox ’ta da bir bildirim özelliği bulunuyor. Bu Firefox özelliği sayesinde, web siteleri kullanıcılara bildirimler atabiliyor. Böylece kullanıcı o siteden ayrıldığında, bildirimlere onay verdiği takdirde, bildirimleri alabiliyor.

Firefox bildirim özelliği, URL çubuğunda çıkan bir konuşma balonu şeklinde kullanıcının karşısına çıkıyor. Ancak, önümüzdeki ocak ayında yayınlanacak Firefox 72 güncellemesi ile birlikte bu özellik artık kullanılamayacak. Bunun sebebi ise, Firefox kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun bu bildirim özelliğini kullanmıyor oluşu. Bildirim özelliğini devre dışı bırakan kullanıcıları göz önünde bulunduran Firefox, bildirimleri tamamen kaldırmaya karar verdi.

CNET‘te yer alan bilgiye göre kullanıcıların yüzde 97 ’si bu özelliği kullanma taraftarı değil.

Bu özellik ilk olarak 2013 yılında yayınlanmıştı ve teoride kullanıcılara ilgi duydukları içeriklerle ilgili haber vermeyi amaçlıyordu. Ancak, sonrasında bu bildirimler spam ’e dönmeye başladı.

Bildirim özelliğini kullanmak isteyen kişilerin, Firefox 72 güncellemesinin ardından, bildirimleri manuel olarak etkinleştirmesi gerekecek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur