Rekabet Kurumu‘nun, Türkiye ’nin dijital cüzdan çözümlerinden biri olan BKM Express‘in kapatılması yönündeki kararına, BKM Express ’ten ilk açıklama haziran ayında gelmişti. Aradan geçen sürenin ardından şirket, son açıklaması ile kullanıcılarını bilgilendirdi.

Gönderilen bir e-postada kullanıcılara, 3 Kasım Pazar günü saat 17:00 itibariyle BKM Express hizmetlerinin verilememesine yönelik çalışmanın iptal edildiği açıklandı. Şirket böylece hizmetin devam edeceğini duyurmuş oldu.

Türkiye ’nin Dijital Cüzdanı BKM Express ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz. Konu ile ilgili yarın daha net bilgilerin paylaşılacağını da belirtelim.

BKM daha önce yaptığı açıklamada şirketin, ülkemizin menfaatlerini göz önüne alarak yasa ve düzenlemelere tamamen uyumlu şekilde faaliyetlerini yürüttüğünü belirtmişti. Ayrıca açıklamada şu sözler yer alıyordu:

“Rekabet Kurulu ’nun BKM Express hizmetinin sonlandırılması yönündeki kararının gerekçeleri henüz kamuoyuna açıklanmamıştır.

Açıklanacak gerekçeli kararda belirtilecek esaslarla uyumlu bir şekilde; teknolojisi, markası ve yatırımı ile tamamıyla yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen Türkiye ’nin Dijital Cüzdanı BKM Express ’in ülke hedefleri doğrultusunda ödeme altyapımızın bağımsızlığı için hizmet vermeye devam etmesini amaçlamaktayız.

BKM Express ile verdiğimiz tüm hizmetler kesintisiz ve tam olarak sunulmaya devam edilmektedir. Kullanıcılarımızı, üyelerimizi, iş yerlerimizi ve tüm kamuoyunu gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz.”

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur