Black hat SEO, arama motoru yönergelerine aykırı olan ve bir web sitesinin arama sıralamasını artırmak için kullanılan bir dizi uygulamadır. Siyah şapka SEO teknikleri araştırmacı niyetini görmezden gelir. Sistemi aldatarak arama görünürlüğü elde ederek en iyi uygulamaları atlamaya çalışır.

Siyah şapka ve beyaz şapka SEO‘yu karşılaştırmak için:

Siyah şapka SEO sıralaması artırmak için arama motoru yönergeleri kullanır.

Beyaz şapka SEO, sıralamaları artırmak için arama motoru yönergelerini yakından takip eder.

Bazı pazarlamacılar, gerçek olmayan arama motoru algoritmalarını kullanarak daha hızlı veya daha ucuza arama görünürlüğünü geliştirebileceğini düşündükleri için beyaz şapka SEO teknikleri üzerinde siyah şapka SEOkullanmayı tercih ediyorlar.

Ancak siyah şapka SEO aslında uzun vadeli SEO’nuza yardımcı olabileceğinden çok daha fazla zarar verebilir.

Black Hat SEO neden riskli ve sitenize zarar verebilir?

Siyah şapka SEO, web sitenize ve markanıza çeşitli şekillerde zarar verebilir.

1. Daha düşük arama sıralamalarına yol açabilir veya bir sitenin arama sonuçlarından tamamen yok olmasına neden olabilir. Siyah şapka SEO teknikleri, arama motoru hizmet şartlarına açıkça karşı çıktığı için, arama motorları bu taktiklere katılırsa sitelerin arama sonuçları sayfalarında görünmesini yasaklayabilir.

2. Siyah şapka stratejileri arama yönergelerindeki boşluklardan yararlandığından, taktikler yoluyla kazanılan sonuçlar, boşluk boşaltıldıktan sonra kaybolacaktır. Arama motorları her zaman insanların sistemi oynamak için kullandıkları boşlukları ararken ve sabitlerken bu sürekli olarak gerçekleşir.

3. İzleyiciler için kötü, sinir bozucu veya yanıltıcı bir deneyim yaratır. Birçok siyah şapka taktiği, kullanıcıların sayfadan ayrılmasına neden olabilecek kötü bir kullanıcı deneyimi yaratır. Ayrıca bir markanın spam ve güvenilmez görünmesini sağlar.

4. Uzun vadeli arama görünürlüğü elde etmek ve kullanıcılarla güven oluşturmak istiyorsanız, siyah şapka SEO’sundan kaçının. SEO için etik ve sürdürülebilir en iyi uygulamalara sadık kalın.

Siyah Şapka teknikleri

Android telefonu otomobile yansıttık!
Android telefonu otomobile yansıttık!

CES 2020'deki videolarımıza devam ediyoruz. Bu kez Android Auto deneyimi videosu ile karşınızdayız. Bu videomuzda Android Auto özellikleri neler sorusuna yanıt veriyoruz...

Hem arama motorlarını hem de kullanıcıları rahatsız etmemek için beyaz şapka SEO tekniklerine odaklanın ve aşağıdaki siyah şapka SEO taktiklerinden kaçının.

Bir dizi düşük kaliteli içerik yayınlamak

Arama motorları, çok sayıda yüksek kaliteli içeriğe sahip web sitelerini tercih eder. Yüksek kaliteli içerik oluşturmak kolay veya ucuz olmadığından, birçok siyah şapka pazarlamacısı çok sayıda düşük kaliteli, düşük değerli, ucuz içerik yayınlayarak sistemi yenmeye çalışır.

Bu siyah şapka taktiği yerine, arama amacına cevap veren okuyucular için alakalı ve değerli SEO içeriği oluşturun.

Anahtar kelime doldurma ve yinelenen içerik

Anahtar kelime doldurma, arama motorlarının sayfayı hedef terim için sıralamasını sağlamak için içeriğinizde aşırı derecede bir anahtar kelime kullanma işlemidir. Bir sayfa, anahtar kelime yoğunluğu yüzdesi çok yüksekse anahtar kelime doldurma kullanıyor olabilir.

Yinelenen içerik, arama motorlarını çekmek amacıyla aynı içeriği bir web sitesinin birden fazla sayfasında yayınlamaktır. Bu taktiklerin her ikisi de genellikle arama motoru yönergelerine aykırıdır.

Anahtar kelime doldurma ve yinelenen içerik yerine, sayfalarınızın arama motorlarına uygun sinyalleri göndermesini sağlamak için anahtar kelime optimizasyonu en iyi uygulamalarını ve yinelenen bir içerik denetleyicisini kullanın.

Gizleme

Gizleme, arama motorlarını, web sayfasının içeriğine bağlı olmayan belirli bir arama terimi için sıralama içeriğini kandırarak kullanılan siyah şapka SEO tekniğidir. Gizleme, kullanıcılara bir içerik gösterirken arama motorlarına farklı bir içerik gösterir.

Yanıltıcı yönlendirmeleri kullanma

Yanlış yönlendirmeler, kitleleri ve arama motorlarını yanıltmak için kullanılan başka bir siyah şapka hilesidir. Kullanıcıları ve arama motorlarını farklı sayfalara yönlendiren bir yönlendirme bağlantısı oluşturulur. Alternatif olarak, düşük kaliteli sayfanın arama sıralamalarını artırmak amacıyla yüksek kaliteli bir sayfa düşük kaliteli bir sayfaya yönlendirilir.

Geri bağlantı satın alma

Sitenize bağlantı vermek için yüksek kaliteli siteler bir sürü almak, arama sıralamalarını artırabilir bir sayfa dışı SEO tekniğidir. Siyah şapka pazarlamacıları, organik olarak yüksek kaliteli geri dönüşler kazanmak yerine, sitelerine bağlantı vermek için web siteleri ödeyebilir.

Link farming ve özel blog ağlarını kullanma

Link farming ve özel blog ağları, siyah şapkaların hızlı ve inorganik olarak bağlantılar oluşturmaya çalışmasının diğer iki yoludur. Bu durumda, pazarlamacı, yalnızca arama sıralamalarını iyileştirmek isteyen sitelere bağlantı oluşturmak için oluşturulan bir web sitesi ağını kullanır veya kullanır.

Spam gönderme blog yorumları

Web sitelerine geri bağlantı kazanmak için başka bir girişimde, siyah şapka SEO kullanan bir pazarlamacı, web sitelerine geri bağlantı içeren düzinelerce ve düzinelerce blog yayını hakkında yorum yapabilir.

Yapısal verileri kötüye kullanma

Yapılandırılmış veriler veya şema işaretlemesi, arama motorlarına arama sonuçları sayfalarında hangi zengin bilgilerin görüntüleneceğini bildirmek için bir web sayfasına eklenen koddur. Black hat SEO, arama motorlarının arama sonuçlarında yanlış bilgi göstermesini sağlamak için yapılandırılmış verileri yönetir.

Negatif SEO veya yanlış raporlama rakip siteleri

Negatif SEO, rakip bir sitenin siyah şapka SEO’su ile uğraşması gibi görünmesini sağlamak için kullanılan bir taktiktir. Bu taktiğin amacı, rakiplerin arama motorları tarafından cezalandırılmasını sağlamaktır.

Siyah şapka SEO, sistemi oynamak ve arama sıralamanızı artırmak için hızlı bir yol gibi görünebilir. Ancak, arama görünürlüğünüze ve marka güvenilirliğinize kalıcı olarak zarar verebilecek etik dışı bir uygulamadır.

Sisteme uygun ve doğru adımlarla üst sıralara çıkmak için alanında uzman dijital ajanslara başvurmak iyi bir yol olabilir. Semroot 200’den fazla SEO işlemi gerçekleştirerek web sitenizi iyileştirip en mükemmel hale getirmeye gayret gösterir. Yunus Emre Yalçın önderliğinde profesyonel ekibimizden hızlıca destek alabilirsiniz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur