Valve tarafından geliştirilen Half Life serisi oyuncular tarafından çok sevildi. Half Life 2‘nin duyurulmasından 15 sene geçmesine karşın oyuncuların Half Life 3 sürümünü bekleyişi sürüyor. Bu bekleyişle beraber bazı çalışmalar yapan Valve, en son Half Life: Alxy oyununu duyurmuş ve oyuncularda heyecanı başlatmıştı. Bu oyun ile efsane oyunda grafik geliştirmesi yapacak olan Valve, erken erişim ve çıkış tarihini Steam üzerinden yayınladı.

Daha önce de beta olarak oynanan yenilenmiş Half Life oyununa, bazı bölümlerin eklemesi yapıldı. Son eklemelerde Interpoler C, Interpoler C1, Interpoler D, Nihilath patron sahnesi, Endgame bölümleri oyuna dahil oldu. Önceki hatalar da giderildi. Bunlarla beraber Black Mesa çıkış tarihi belli oldu. Kararlı sürüm Black Mesa 2020 ’nin başında oyuncularla buluşacak. Son betanın fiyatı da 31 TL oldu. Erken erişim oyununa sahip olmak isteyen kullanıcılar Steam üzerinden satın alabilecek.

2012 ’de Half Life 2‘nin bir modu olarak ortaya çıkan Black Mesa, yapılan çalışmaların sonucunda başlı başına bir oyun haline geldi. 2015 ’te ilk erken erişim sürümü yayınlanan oyun, kullanıcıların bitmek bilmeyen Half Life sevgisiyle ortaya çıktı. Öyle ki beta sürümünde birçok hata bulunmasına rağmen Steam‘de yorumlar “Son derece olumlu” şeklinde yapılıyor. Çıkış tarihi için de Mart ayında çıkacağı duyurulan Half Life Alxy‘den öncesi düşünülüyor.

Oyun özellikleri açısından yenilikler vaat ediyor. Bölümlerin ve ses sisteminin elden geçirildiği oyun, iki farklı multiplayer deneyimi de sunacak. İçinde SDK da içermesiyle oyuncular istediği modları tasarlayabilecek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur