2004 yılından itibaren her yıl Şubat ayında yaklaşık 150 ülkede kutlanan “Güvenli İnternet Günü” 2007 yılından itibaren ülkemizde de BTK öncülüğünde bir çok kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kutlanıyor. Öğrenciler, öğretmenler, akademisyenler ve sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara her geçen gün ilgi artıyor.

Bu yıl da 11 Şubat 2020 tarihindeki kutlamalarda, eğitim ve atölye çalışmaları da olacak. Tabii ki Açık Kaynak Dijital İçerik Üretme Projesi ’nin 2. çağrısı olan “Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması” ödülleri de sahiplerini bulacak.

Açık kaynak felsefesinin ülkemizde gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak isteyen BTK Güvenli İnternet Merkezi, 2019 yılının son çeyreğinde ‘Açık Kaynak Dijital İçerik Üretme Projesi ’ni başlattı. Ayrıca, dijital okur-yazarlık konusunu yaygınlaştırmak için Dijital Okur-Yazarlık Kitabı yazım çalışmalarına da başlandı.

Şimdi projenin ikinci çağrısı olarak ‘Güvenli İnternet ’ temasıyla üniversite öğrencilerine yönelik kısa film ve kamu spotu; lise öğrencilerine yönelik kısa film yarışması düzenlenecek. Bu tema çerçevesinde  lise öğrencileri kısa filmler, üniversite öğrencileri ise kısa film yarışmasının yanı sıra aynı zamanda kamu spotları hazırlayarak da yarışmaya katılabilecek.

Yarışmaya katılmak için son gün 10 Ocak 2020. Başvurular bu 10 Ocak saat 17:00 ’a kadar www.gig.org.tr web sayfasından çevrimiçi olarak yapılabilecek.

Şimdi gelelim ödüllere.

Lise öğrencileri için kısa film yarışmasında;

Birinciye 8000 TL,
İkinciye 4000 TL
Üçüncüye 2000 TL

Üniversite öğrencileri için kısa film veya kamu spotu yarışmalarında;

Birinciye 10000 TL,
İkinciye 5000 TL,
Üçüncüye 3000 TL değerlerinde eğitim bursu verilecek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur