ABD ’de yaşayan kadın, apartmanında çıkan yangın sonrasında arabasında yaşamaya başladı. Arabasının içerisinde evinden kurtabildiği tüm eşyalar ile kalmaya başlayan kadının arabası çalındı. Pazartesi gecesi arabası çalınan kadın, arabasının içerisinde iPhone ’unda olduğunu hatırladı. Arkadaşının iPhone ’unda bulunan “Bul” uygulaması ile iPhone ’unun nerede olduğunu arayan kadın ilk aşamada başarız oldu. Arabayı çalan hırsızlar iPhone ’un bağlantılarını kapatmışlardı.

Olayın ardınan polisle de iletişimde kalan kadın, tüm umudunu kesmişken iPhone ’undan, iPhone ’un açıldığı hakkında bildirim geldi. Hırsızlar iPhone ’u kurcalamak için açtıkları sırada iPhone ’un bağlantı özelliklerini açmışlardı. ABD ’li kadın gelen bildirimin ardından hemen iPhone ’u kilitledi ve polis ile beraber “Bul” uygulamasının gösterdiği konuma gittiler. Hırsızlar, arabanın içerisinde eşyaların çoğunu bırakmış ancak değerli eşyaları almışlardı.

Olay yerinde yapılan incelemelere göre iPhone çevrede bulunan apartmanlardan birisinde bulunuyor. Polis, konu hakkında elinden bir şey gelmediğini ancak izlemeye devam edeceklerini açıkladı.iPhone bul özelliği iPhone ’ları bulmak için oldukça işe yarar bir uygulama. Öyle ki, Apple bu uygulamayı iOS 13 ile beraber daha da geliştirerek iPhone ’ların çevrimdışı olsa dahi bulunmasını sağladı. Ancak ABD ’li kadının iPhone sürümünü bu zamana kadar güncellememiş olması işleri daha zorlaştırdı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur