Call of Duty Mobile ve PUBG Mobile ikilisi arasında kıyasıya bir rekabet başladı. Ay başında küresel olarak pazara sunulan CoD, ortaya çıkan verilere göre ilk açılış haftasonda 100 milyondan fazla indirilmeye imza attı. Buna karşılık PUBG Mobile ’ın ilk haftasında 26.3 milyon indirilmeyle karşımıza çıkmıştı. Bir başka Battle Royale oyunu olan Fortnite ise 22.5 milyon oyuncu kazanmıştı. Bu verilere göre, Call of Duty Mobile ’ın yaklaşık 4 kat daha fazla indirilmiş olduğunu görüyoruz.

Sensor Tower isimli araştırma şirketinin yöneticisi Randy Nelson, ilk haftalık performansına göre Call of Duty Mobile ’ın en büyük mobil oyun başlangıcına imza attığını söyledi.

En iyi başlangıç yapan ikinci oyun ise PUBG Mobile. Üçüncü oyuna baktığımızda ise karşımıza Minecraft çıkıyor. Dördüncü ve beşinci oyunlar ise sırasıyla Clash Of Clans ve Clash Royale.

Söz konusu oyunlar oyunları sosyalleştirmesi açısından da tercih ediliyor. 100 oyuncu ile oynanan oyunlarda kişiler, arkadaş grupları ile ya da tanımadıkları diğer oyuncularla takım olabiliyor.

İlk indirilme sayılarıyla Call of Duty Mobile, PUBG Mobile ’a ilk golü atmış oldu. Bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceği şimdiden merak konusu olmaya başladı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur