Sağlık uzmanlarının yönlendirmeleri ile birlikte, birçok şehirde Corona virüsü için önlem alınıyor. Özellikle vatandaşların maske takması büyük önem taşıyor. Açık alanlarda ve toplum içerisinde maske takmayan vatandaşlar içinse cezai yaptırım uygulanıyor. Virüs için önlemlerini arttıran Çin hükümeti, vatandaşlarını Drone ile izliyor.

Maske takmayan vatandaşları Drone ile izlemek ve uyarmak için başlatılan çalışma, sağlık ekipleri tarafından yürütülüyor. Açık alanlarda maske takmadan gezen vatandaşlar Drone ile tespit ediliyor. Ardından vatandaşlar için uyarıda bulunuluyor. Virüsün yayılma hızını kesmek isteyen hükümet, sürecin artarak devam etmesi durumunda daha katı kurallara da başvurabilir.

Walking around without a protective face mask? Well, you can't avoid these sharp-tongued drones! Many village and cities in China are using drones equipped with speakers to patrol during the #coronavirus outbreak. pic.twitter.com/ILbLmlkL9R

— Global Times (@globaltimesnews) January 31, 2020

Geçtiğimiz günlerde Çin’de bulunan Türk ve Azerbaycan vatandaşlarını kurtarmak için başlatılan Koca Yusuf harekatı da başarıyla sonuçlandı. Çin’den kurtarılan 48 kişi, yaklaşık 2 hafta hastanede gözetim altında kalacak. 2 haftalık süreçten sonra virüs tespit edilmeyen kişiler serbest bırakılacak.