2019 yılının sonlarına doğru Çin’de koronavirüs vakası belirlenmişti. Hızla yayılan ve farklı ülkelere de sıçrayan virüs sebebiyle hem diplomatik hem de ticari birçok kriz yaşandı. Çin Plague Inc yasağı konusunda kararlı görünüyor.

Çin hükümeti tarafından 2012 yılında yayınlanan ve günümüzde de azımsanmayacak kadar fazla aktif kullanıcıya sahip Plague Inc oyunu ile ilgili karar alındı. Şirket yetkililerinin açıklamalarına göre oyun App Store mağazasından kaldırıldı.

Bugün yapılan açıklamada oyunun bakteri ve virüs gibi zararlı mikro organizmaların yayılmasını simüle ettiği için hükümetin böyle bir adım attığı belirtildi. Çin Siber Yönetim Birimi tarafından yasa dışı içerik olaraak belirlendiği ve bu sebepten dolayı da mağazadan kaldırıldığını söyleyen yetkililer detaylı bir açıklama olmadığının altını çizdi.

Oyun yapımcısı Ndemic Creations tarafından yazılan blogda “App Store engeli ile ilgili henüz tatmin edici bir açıklama mevcut değil. Bu sorunun koronavirüs ile ilgili olduğunu düşünüyoruz. Oyunumuzun eğitim konusundaki önemi CDC gibi kuruluşlar tarafından tanınmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.