ABD Başkanı Donald Trump ve Apple CEO ’su Tim Cook, bu fabrika gezisiyle birlikte güçlü ilişkilerini bir kez daha tüm dünyaya sergileyecek.

Başta da söylediğimiz gibi Trump yönetimi, Amerikalı şirketlerin Çin ’deki üretimlerini getir getirmesini istiyor. Bu gezi ile birlikte Trump yine Çin ’deki üretime karşılık ABD ’deki üretimi öne çıkarmayı vurgulayacaktır.

Daha önce Tim Cook da yaptığı açıklamalarda, Çin ’den yapılan ithalatlar için uygulanan vergilerin ağır olduğunu ve bunun için bir düzenleme beklediğini belirtmişti. Bu ziyaret, söz konusu taleplerin çözüme ulaşması için büyük önem taşıyor.

Apple, Başkan Trump ’ın kapısını çaldı

Donald Trump ’ın son dönemlerde ABD Ticaret Yasası ’nda yaptığı değişiklikler teknoloji şirketlerini zorlamaya başladı. ABD Başkanı ’nın kapısını son çalan şirket ise Apple oldu.

Hep yüksek vergilerin hem de ABD ’nin yerli üretimi desteklemesinin, ABD ve Çin arasındaki ticari savaşın temelini oluşturduğunun da altını çizelim.

Apple, fabrika gezisi ile ilgili şimdilik yorum yapmaktan kaçındı. CNBC ’nin haberine göre, bir Beyaz Saray sözcüsü ise şimdilik bu gezi için bir tarihin belirlenmediğini söyledi.

Son olarak, ikilinin gezeceği fabrikada yeni Mac Pro masaüstü bilgisayarların üretimi gerçekleştirilecek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur