Birçok ülkede yaşanan salgının etkileri her geçen gün artıyor. Bu nedenle hükümetler birçok tedbir alıyor.Tayland’da bulunan bazı hastaneler, Corona virüsün yayılmasını engellemek amacıyla sağlık çalışanları ve doktorları üzerindeki yükü hafifletmek için “ninja robotları” kullanmaya başladı.

Söz konusu robotlar siyah renge sahip olmasından ötürü ninja robotları olarak anılıyorlar. Bu robotların görevi ise doktorun oda dışında kalarak hastayla konuşmasını sağlamak. Hastanın ateşini de ölçen robot bu sıcaklık değerlerini de özel sensör teknolojisi sayesinde sonrasında izleyebiliyor.

Bu şekilde riskli hastalar ile ilk etkileşimi sağlayan robot, sağlık çalışanlarına veya doktorlarına virüsün bulaşma riskini azaltmış oluyor. Robotun geliştirici mühendisleri ise başka hastaneler için daha fazla robot yapmayı planlıyor. Ninja robotlar bu görevlerinin yanında bir de dezenfeksiyon odalarındaki bazı görevleri yerine getirebilmesi için tasarlandı.

Geçen haftadan beri kullanımda olan bu robotlar, hastalar ve doktor arasındaki etkileşimi sağlamasıyla tam not aldı. Chulalongkorn Üniversitesi’nden Viboon Sangveraphunsiri, “Sağlık personelleri odanın dışında durup içerideki hastalarla robot aracılığıyla kolaylıkla iletişim kurabilirler.”diyor.

Tayland’daki Corona virüsü vaka sayısı ise 22 Mart itibarıyla 188 yeni vaka sayısıyla toplamda 600 kişiye ulaştı.