Salgın sürecinde ilk önce teknoloji şirketleri almak üzere çoğu marka insanların maske, eldiven ve yüz siperliği ihtiyacını karşılamaya başladı.

Bu süreçte olağan görünümlü bireysel koruyucu ekipmanların haricen insanların maske ve yüz siperiliği gibi ekipmanları kullanırken kendilerini daha hissetmesini sağlayan tasarımlar da üretildi. İşte bunlardan bazıları gündemimize girdi bazılarıysa gözden kaçtı ama fiilen de acayip tasarımlı ürünler bulunuyor.

Hatta geçenlerde Corona virüsü sonucu tasarımları değerlendiren meşhur tasarım trendleri yorumcusu Li Edelkoort, salgın sürecinin insanları daha marifetli yaptığı ve daha doğa dostu düşünülmesi açısından kayda değer bir dönüm noktası olduğunu söylüyor.

Xiaomi’nin zeki maskeleri

Salgın sürecinde Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi’den birçok maske tasarımı gördük. Bilhassa akıllandırdığı ürünlerle gündem olan şirket, en fazla çocuklar için geliştirilen  Xiaomi Youpin F95 adlı maske ile gündeme geldi.

Çocuklar için üretilen akıllı maskenin bir işlemcisinin olduğu belirtiliyor. Bu sayede üründe yer alan sensörler yoluyla toplanan bütün verilerin hesaplanması için özel bir hesaplama birimi de kullanılacak. Oldukça acayip özellikleri içinde barındıran bu zeki maske bununla beraber epeyce da tatlı.

bunun dışında şirketin onlarca çeşit ve özellikle çoğu maskesi bulunuyor. Yerinde fiyatlı maskelerinden yüksek fiyatlı özellikli maskelere kadar şirket pozitif değişiklik sunuyor.

Corona virüsü sonrası: Xiaomi’den akıllı maske
Corona virüsü sonrası: Xiaomi’den akıllı maske

Corona virüsü salgını sonrası çoğu şirketten hamleler geliyor. Son olarak Çinli teknoloji devi Xiaomi zeki maske patenti ile karşımıza çıkıyor. Bu maskede yok değil, bir sürü özellik sunacak.

1 2 3 4
Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur