Vietnam, Güney Kore ve Hindistan fabrikaları bulunan Samsung, Corona virüsü tehdidinden en az etkilenen markaydı. Ancak yeni bir gelişmeye bakılırsa, şirketin Güney Kore fabrikasında Corona vakası ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Samsung, önlem olarak fabrikayı kapattı ve bölgede karantina uygulamaya başladı. İlk açıklamalara bakılırsa şu an için Corona sadece bir çalışan da görüldü.

Corona virüsü, Samsung’u vuramadı!

Corona virüsü nedeniyle Apple gibi birçok teknoloji devi olumsuz sonuçlarla karşı karşıya. Ancak etkilenmeyen şirket de var; Corona virüsü Samsung için olumsuz bir karne ortaya çıkarmadı...

Yetkililer, fabrikada dezenfekte çalışmalarının sürdüğünü, çalışanlara daha sonrasında hijyen prosedürü uygulanacağını ve maske dağıtılacağı açıklandı. Şu an için fabrikada uygulanan karantinanın ise önlem olarak uygulandığı aktarıldı.

Ancak gerçekten karantinanın önlem olup olmadığı, daha fazla kişide hastalık görülüp görülmeyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek gibi görünüyor.

Twitter üzerinden yorum yapan bir çok uzman ise cep telefonu üretiminin çok komplike bir sanayi olduğunu ve bu karantina sürecinin uzayabileceği konusunda endişeli olduklarını belirtti. Karantinanın bir süreliğine de olsa Samsung telefon üretimini olumsuz etkileyeceği düşünülüyor.

corona virüsü samsung, samsung telefon, corona virüsü

Son olarak bilim insanları Corona virüs hakkında bazı vücutlarda uzun süre gizlenebildiği ve bazı taramalarda ortaya çıkmadığını da açıklamıştı.

Önce MWC 2020’nin iptali, bir çok markanın Çin fabrikaları için önlem almaya girişmesi sonrası şimdi de Samsung, virüsten olumsuz etkilenmişe benziyor. Sizce Corona virüsü sektörü nasıl etkileyecek? Yorumlarınızı bekliyoruz.