Corona virüsü küresel çapta birçok etkinliği ve planı etkilemeye devam ediyor. LG ve ZTE‘nin MWC’ye katılmama kararını açıklamasının ardından birçok farklı şirket de MWC planları konusunda endişelerini dile getirmişti. En son NVIDIA‘nın da etkinliğe katılmama kararını açıklamasının ardından, önemli bir şirket daha MWC planını erteleyebilir.

Henüz resmileşmemiş raporlara göre Samsung‘un MWC’ye katılacak birçok üst düzey yöneticisi seyahat planlarını iptal etmiş. Samsung’un da etkinliğe katılmayacağı düşünülüyor. Konu hakkında resmi açıklama gelmese de MWC her geçen gün kan kaybediyor.

MWC organizatörleri ise corona virüsü ile ilgili çalışmalarına hızla devam ediyor. Corona virüsü enfeksiyonlarının şansını azaltmak için bazı tarama çalışmaları gerçekleştiren organizatör ekip, salgının başladığı Çin‘in Hubei eyaletinden tüm konukların etkinliğe katılma durumlarını da iptal etti.

Ayrıca düzenlenen kurallarla birlikte etkinliğe gelecek ziyaretçilerin son 14 gün içinde Çin’de olmadıklarını kanıtlaması gerekmekte. Samsung tarafından resmi bir açıklama gelmesi beklenirken, bu katılmama kararlarının ardından MWC 2020 etkinliğinin de olmama ihtimali konuşuluyor. Süreç hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşıyor olacağız.