Wingin’It kanalını yöneten Paul Lucas durumla ilgili olarak, “İtalya’nın sınırlarını kapatmasıyla grafikteki aşağıya doğru gidişat devam etti.” dedi. 186.000 abonesi olan Lucas’ın kanalı, onun için ana gelir kaynağı ve Mart ayında, görüntülemede olduğu gibi gelir yüzdesinde de benzer bir düşüş yaşamış oldu.

Boş bir Austin Bergstrom Uluslararası Havaalanı.

148.000 aboneye sahip Jeb Brooks Flies’in kurucusu Jeb Brooks, “Yaptığımız videoları daha az insan izliyor. YouTube verilerine göre kanalımız normalde dört haftalık bir dönemde 1 milyondan fazla görüntüleme alıyor. Bu, son dört hafta için 675.000’e düştü.” dedi.

YouTuber’lar için kısır döngü

Pandemi krizinin yarattığı bu belirsizlik ve çaresizlik durumunda YouTuber’lar gelecekteki uçuşların rezervasyonu konusunda şüpheci davranmak durumunda kalıyor. Ancak aynı zamanda kanalları için daha fazla içerik üretmesi gerekirken, kendilerini bir kısır döngüde buluyorlar.

Corona virüsten etkilenen havacılık sektörü

Yaklaşık 400.000 aboneye sahip ikinci en büyük havayolu odaklı YouTube kanalı olan Simply Aviation’ı yöneten David Pauritsch, “Nisan ayına kadar tüm gezilerimizi iptal ettik. Mayıs ayında yaptığımız gezilerin de iptal edilip edilmeyeceği konusunda durumu değerlendirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Şimdi YouTube içerik üreticileri, diğer kanalları gözlemleyerek geride kalma riskini göze alıyor. Birikmiş videoları olan daha büyük kanallar ise şimdilik durumu idare etmeye çalışıyor gibi. Pauritsch, “En az 2020 yılı sonuna kadar haftada üç yeni video yayınlamaya devam edebiliriz.” dedi.

Netflix’ten sonra YouTube video kalitesini düşürecek
Netflix’ten sonra YouTube video kalitesini düşürecek

Corona virüsü pandemisiyle insanlar evden çalışmaya başladıkça online platformlara talep yükseldi. YouTube video kalitesi ile ilgili bir karar alarak internet kullanımını rahatlatacak...

Birçoğu karantinaya alınma veya seyahat etmeyi seçmeleri durumunda kendi ülkelerinin sınırlarının kapanması veya seyahat yasağı nedeniyle seyahat planlarının kesintiye uğraması konusunda endişeleniyor. Lucas ise asıl korkusunun virüs değil, büyüyen seyahat yasağı olduğunu söylüyor.

YouTuber’ların çoğu, bunun geçici bir kriz olduğuna ve virüs ortadan kalktığında havacılığın yeniden toparlanacağına inanıyor.