24-27 Şubat tarihleri arasında Barselona‘da gerçekleşecek MWC 2020 etkinliği, geçtiğimiz günlerde corona virüsü nedeniyle iptal edilmişti. Corona her gün farklı bir haberle gündemdeyken bugün de Avrupa’dan bir ölüm haberi geldi.

Fransa, COVID-19 olarak bilinen corona virüsü nedeniyle ilk ölümü bildirdi. Fransa’da Çinli bir turist corona nedeniyle hayatını kaybetti. Açıklamalara göre, 16 Ocak‘ta Hubei eyaletinden Fransa‘ya gelen 80 yaşındaki turist birkaç gün önce ani rahatsızlanmasından kaynaklı hastaneye yatırıldı. Kısa süre sonra ölüm haberiyle gündeme gelen turistin corona nedeniyle öldüğü resmi olarak açıklandı.

Fransa sağlık bakanı Agnès Buzyn, hastanın adını açıklamadı ve kızının da corona virüsüne sahip olduğunu ve şu anda Paris’te hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Bununla birlikte Buzyn, kızın durumunun ciddi olmadığını ve yakında taburcu edileceğini de belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü 14 Şubat tarihli son durum raporunda, dünya çapındaki laboratuvarlarda onaylanmış 49.053 vaka ve 1.383 ölüm olduğunu belirtti. Durum gittikçe ciddileşiyor gibi duruyor. Teknoloji dünyasını da yakından etkileyen corona ile ilgili tüm gelişmeleri sizlerle paylaşıyor olacağız.