Virüs nedeniyle maske fiyatları inanılmaz seviyelere çıkarken, özellikle Çin’de stok bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Yüz maskesi takmadan sokakta gezmek ise büyük bir risk teşkil ediyor. Ülkenin belirli bölgelerinde maske takmak zorunlu hale geldi. İnsanlara restoran, alışveriş merkezi ve son dönemde pek kullanılmıyor olsa da toplu taşıma gibi alanlarda maske takmalarına dair talimatlar verildi.

Bu kapsamda ülkenin en büyük arama motorlarından birisi olan ve 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Baidu yüz maskesi takmayan insanları tespit etmek için açık kaynak kodlu bir AI modeli geliştirdi. Baidu bunun benzersiz bir yapay zeka modeli olduğunu iddia etse de, daha önceki projeleri göz önünde bulundurduğumuzda buna benzersiz demek pek mümkün değil.

Çin’deki şirketler ölümcül virüsün tedavisini bulmak için araştırma sürecine oldukça yüksek fonlar ayırıyor. Baidu ve Alibaba açık kaynaklı AI modelleri ile üniversite ve tıp merkezlerine virüsün RNA yapısının tahmin sürelerini iyileştirme konusunda ciddi katkı sağlamaya başladı.