Tedarik ve üretim şirketlerinin iPhone 9 olarak da bilinen ve tanıtımı yaklaşan iPhone SE 2 için son teslim tarihlerini geciktirmemesi bekleniyor. Ancak Apple’ın, montaj ve nihai sürüm sürecini yönetmek için Çin’e mühendislerini yollamaktan vazgeçtiği bildirildi.

Üretim alanında tedarikçilerin Çin’deki operasyonlarını askıya aldığı biliniyor. Apple bünyesinde çalışan mühendis ve diğer çalışanların ise Çin seyahatleri Apple tarafından durduruldu.

DigiTimes’ın raporuna göre, devam eden salgının görünürde net bir tedavi yöntemi olmadığı için, iPhone 12 üretiminin Haziran ayına kadar ertelenebileceği açıklandı. Bu durum Apple’ın her yıl Eylül ayında düzenlediği etkinliğin, üretim ünitelerinin askıda kalmasından dolayı ertelenebileceği ihtimalini güçlendirdi.

Yerli otomobil TOGG‘un dünyaya açılacağı kongre olan MWC 2020‘nin coronavirus nedeniyle iptal edilmesinin önümüzdeki süreçte önemli birçok etkinliği etkilemesi bekleniyor. Bilindiği üzere iPhone parçaları üreten Foxconn, üretime tekrar başlayacağı hakkında çıkan haberleri yalanlamıştı.

Son dakika: MWC 2020 iptal edildi! İşte nedeni

24 - 27 Şubat tarihleri arasında Barselona'da gerçekleştirilecek olan MWC 2020 - Mobil Dünya Kongresi etkinliği korona virüsü nedeniyle iptal edildi. İşte iptale sürükleyen nedenler!